BTT

Marc Trayter i Anna Szafraniec s'emporten la victòria a la Volta a Catalunya en BTT

Del 25 al 27 de març es va disputar la VolCAT-ABARTH'05 per la zona de la Catalunya Central. Des de Berga fins a Igualada en tres etapes: Berga-Cardona, Cardona-Calaf i Calaf-Igualada. La competició va tenir un gran èxit de participació, ja que més de 300 corredors no es van deixar perdre una de les competicions més importants del BTT nacional.

En categoria masculina, dos corredors es van alternar les victòries en les diferents etapes. El català Marc Trayter (Haribo) i el cordovès Juan Pedro Trujillo (Massi-Abarth) van demostrar estar a un nivell superior que els altres participants, tot i que el polonès Marcin Karcyynski (Lotto Team 2005) va optar a la victòria final fins a la darrera etapa. Trayter es va endur la primera etapa, mentre que Trujillo es va emportar les altres dues. Al final, Trayter va acabar primer de la general, amb només sis segons d'avantatge respecte a Trujillo. D'altra banda, Karcyynski es va quedar a gairebé dos minuts i mig de Trayter, fet que li va permetre pujar al tercer lloc del podi. En categoria femenina, la polonesa Anna Szafraniec (Lotto Team 2005) ha revalidat amb superioritat el títol que va aconseguir en la passada edició de la VolCAT. Després de guanyar les tres etapes, Szafraniec no ha tingut rival que li fes ombra i s'ha sabut imposar de nou. Aquest any, fet que no van aconseguir l'any passat, tres poloneses s'han emportat tots els graons del podi. Magda Sadlecka, a més de vuit minuts, i Marlena Pyrgies, que va entrar catorze minuts després de la primera, han acompanyat Szafraniec al podi. El final de festa de la VolCAT s'ha viscut a Igualada amb la disputa de l'espectacular Eliminator, una prova en què s'han enfrontat els vint-i-cinc primers de la classificació general. Es tractava d'anar fent voltes a un curt i explosiu circuit, amb l'afegit que al final de cada una l'últim a passar per la línia de meta quedava eliminat. L'últim corredor a quedar en cursa era el guanyador. Aquest honor ha correspost al danès Peter Rijs (Team ALB Gold), que s'ha imposat finalment a Marc Trayter, en una última volta molt explosiva. Font: FEEC