Motociclisme

Marc Márquez i Jorge Lorenzo sortiran de la "pole" a Assen en 125 cc i MotoGP respectivament

Marc Márquez vol repetir a Assen el doblet obtingut a Silverstone. Com ja va fer en el GP de la Gran Bretanya, el pilot lleidatà ha aconseguit la "pole" a Holanda i espera, ara, aprofitar el primer lloc en la sortida per encadenar el tercer triomf consecutiu en el campionat de 125 cc. Smith, Terol i Espargaró completen la primera línia. En la categoria reina, Jorge Lorenzo no ha donat opcions als rivals i ha obtingut a la Catedral la seva segona "pole" del curs i es converteix així en el màxim favorit a la victòria. En Moto2, la "pole" ha estat per a Iannone, seguit de Wilairot, Debón i Tomizawa.

Actualitzat
Márquez persegueix un altre doblet

Marc Márquez és el líder indiscutible de les qualificacions i aquest divendres ha sumat a Assen la quarta "pole" de la temporada en sis grans premis. El pilot de Cervera, que arriba a la Catedral després de vèncer de manera brillant a Silverstone, sortirà al davant de tot al GP d'Holanda de 125 cc gràcies a una nova exhibició. Márquez ha estat el més regular de tots els entrenaments i en la qualificació no ha cedit davant d'uns rivals -Smith i Terol- que poc han pogut fer per igualar-ne els registres. Pol Espargaró completarà la primera línia, tot i que ha acabat a més d'un segon del temps de Márquez.

Lorenzo no té rival

Ara per ara no sembla que Jorge Lorenzo tingui rival. Absent Rossi, el mallorquí està governant el Mundial de MotoGP amb tirania i aquest divendres ho ha tornat a demostrar adjudicant-se la "pole" a Assen amb autoritat. Lorenzo ha estat el més ràpid i ha acabat davant d'un crescut Randy de Puniet i Casey Stoner. Dani Pedrosa, en canvi, ha decebut una vegada més i començarà la cursa des de la setena posició, darrere d'Spies, Hayden i Dovizioso. Aleix Espargaró, per la seva part, ha aconseguit el desè millor temps.

Iannone no es resigna

Després de la poca fortuna que va tenir a Anglaterra, Andrea Iannone aspira a endur-se la victòria a Assen i repetir així l'èxit aconseguit a Mugello. El pilot italià sortirà des de la primera posició en el GP d'Holanda de Moto2, tot i que per guanyar no es podrà permetre cap badada, ja que el seguiran de ben a prop un inesperat Wilairot, Debón, Tomizawa i Luthi. El pilot castellonenc, però, ha caigut just quan complia la tercera volta de la qualificació, s'ha trencat la clavícula i no participarà en el Gran Premi.

Toni Elías ha millorat respecte a Silverstone, però haurà de remuntar des de la segona posició, ja que ha acabat la sessió en el sisè lloc, davant de Simón, Nieto i Corti.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut