Motociclisme

Marc Márquez, Aleix Espargaró i Maverick Viñales participaran en el Dirt Track de Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà l'11 de gener la Superprestigi Dirt Track, una especialitat motociclista sobre fang en la qual participaran, entre altres pilots, Marc Márquez, Aleix Espargaró i Maverick Viñales, els campions de les tres cilindrades del mundial de motociclisme.

Actualitzat

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà l'11 de gener la Superprestigi Dirt Track, una especialitat motociclista sobre fang en la qual participaran, entre altres pilots, Marc Márquez, Aleix Espargaró i Maverick Viñales, els campions de les tres cilindrades del mundial de motociclisme.

L'exhibició, que ha estat presentada aquest divendres a l'Ajuntament de Barcelona pel mateix Márquez i l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, pretén convertir-se en el colofó d'una temporada en la qual el motociclisme català ha aconseguit un històric triplet en el mundial de motociclisme.

"Més que una competició, pretén ser una festa. Ja estic buscant samarretes per regalar als assistents. Al desembre i al gener, la gent està molt tancada a casa sense competició, i això és una manera d'anar escalfant motors per a la temporada que ve", ha afirmat el vigent campió de MotoGP.

L'empresa RPM -organitzadora de l'exhibició- ha aconseguit, de moment, la confirmació de 25 pilots de MotoGP, Moto2 i Moto3, entre els quals, a més de Márquez, Espargaró i Viñales, destaquen Álvaro Bautista, Hèctor Barberà i Aleix Rins, així com l'italià Andrea Dovizioso i el britànic Scott Redding. També s'espera que les pròximes setmanes s'hi afegeixin altres pilots del mundial que encara no han confirmat l'assistència.

No és la primera vegada que la capital catalana acull una exhibició d'aquestes característiques, perquè els anys 1981, 1991 i 1995 es va organitzar una competició d'una especialitat en la qual les motos -de motocròs, enduro o supermotard- no estan equipades amb fre davanter, per garantir el derrapatge.

De fet, el Dirt Track és una especialitat singular que molts pilots del mundial de motociclisme practiquen a manera d'entrenament perquè s'hi amaga l'essència del control de derrapatge de la roda del darrere.

En aquest sentit, Márquez ha reconegut que, durant la pretemporada, s'entrena habitualment al circuit argilenc de Rufea, a Lleida, on passa "hores i hores" perfeccionant el derrapatge.

"Convido els meus rivals que vagin a entrenar a Rufea. Està obert per buscar un gran espectacle. Volem que la gent gaudeixi perquè com més nivell es vegi, molt millor", ha afegit.

La competició, que es durà a terme en una pista oval de 200 metres, consistirà en una sèrie de mànegues eliminatòries i de repesca entre grups reduïts.

Jaume Alguersuari, el president de l'empresa organitzadora, ha dit que aquest és "l'esdeveniment més important que RPM ha organitzat, perquè hi participaran tres campions del món de casa".

Les entrades es posaran a la venda a partir d'avui i una part de la recaptació es destinarà a una acció social.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut