Barcelona

Marc i Martina, els noms més posats també el 2015

RedaccióActualitzat
Marc continua sent, per divuitè any consecutiu, el nom de nen més posat a Catalunya. Marc ocupa el primer lloc del rànquing de nens des del 1997, el primer any del qual l'Institut d'Estadística ofereix dades.

En segon lloc hi figura Àlex, tant en la versió catalana com castellana, i pugen amb força Martí i Hugo. Respecte a altres anys, baixen Èric, Pol, Pau i Arnau.


Pel que fa a les nenes, Martina repeteix com el nom més posat i continua sent, per tercer any consecutiu, l'opció més escollida. La segueixen Júlia, tant en català com en castellà, Laia, Lucía i Emma. Respecte a altres anys, baixen Paula i Carla.

 

 

 

Aquesta estadística constata la moda actual pels noms curts. En els últims anys, els noms de tres lletres són els que entren a la llista cada vegada amb més força. Jan, Nil, Pol i Leo són els noms curts més posats entre els nens, i Noa, Ona, Mia i Ada ho són entre les nenes. A més a més, els noms dels nadons catalans són menys religiosos i més originals.

Destaca també la caiguda en el rànquing dels noms més comuns entre la població adulta com Josep o José, Antoni o Antonio o Montserrat, entre d'altres. Pugen, en canvi, noms popularitzats gràcies a personatges de sèries de televisió, com l'Arlet d'"Infidels" de TV3, o d'estrelles del món del futbol, com per exemple el de Leo Messi.

Menys naixements

El 2015, però, va ser un any amb menys naixements. En total es van registrar 70.138 naixements, un 2% menys respecte del 2014. La mitjana de fills per dona se situa aquest any en 1,39; augmenta en dues dècimes la mitjana del 2014, tot i que l'edat mitjana per ser mare s'ha endarrerit un any i se situa ara en 31,9 anys.

Segons els càlculs amb què l'Idescat treballa després d'analitzar i comparar totes aquestes dades, el 2016 serà el primer any que hi hagi més defuncions que naixements.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut