El "Sona9" s'estrena a televisió

Marc Bala: qüestionari no autoritzat al presentador del "Sona9"

Va guanyar el Sona9 del 2013 amb Copa Lotus, també forma part de la banda Mareta Bufona, i ara presenta "Sona9" al 33. Marc Bala respon el nostre qüestionari i accepta el repte de posar al descobert les armes dels cinc finalistes de l'edició del 2018.

Actualitzat

El músic Marc Bala és un gran coneixedor del concurs de maquetes per excel·lència del panorama musical català, el Sona9. Ara, tot just s'estrena com a presentador de la versió televisiva que s'emet cada diumenge al 33, però la seva relació amb el certamen ja ve de lluny. Com a seguidor reconeix la seva predilecció per Manel i els Surfing Sirles, entre les bandes que hi van participar en el passat. I, com a concursant, dona els seus consells després d'haver estat guanyador en el 2013. "Per guanyar", explica, "cal esforç, ser original, intentar tenir una veu pròpia i hores de feina".

Pel que fa a l'actual edició, no està autoritzat a dir qui creu que guanyarà la 18a edició del Sona9. Evident. Però sí que ha acceptat el repte de descobrir quina és la gran arma amb què competeix cadascun dels cinc finalistes. Són aquestes:

  • Sandra Bautista

Arribarà on ella vulgui arribar perquè se li veu que té les idees clares, que està segura de si mateixa i que té ganes de pencar.

  • Cabot

S'especialitzen molt en les tornades rotllo orfebreria pop i això és molt interessant en la música pop.

  • L'Home Brut

Saben canalitzar la frescor de la seva joventut traduint-la en un registre modern i alhora elèctric.

  • L'Home Invent

És la personalitat del Fran, que es converteix en música, i això fa que sigui un projecte personal intransferible que sap encomanar als seus músics.

  • Menut

La seva virtut és saber trobar la bellesa a la música. Fa coses boniques i té olfacte per fer les coses boniques. I té coses a dir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut