Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"El País"

Maragall ultima un pacte amb Mas pel "sí" de CiU a l'Estatut a canvi de no avançar els comicis

Segons publica avui el diari "El País", Pasqual Maragall i Artur Mas estan ultimant un pacte perquè PSC i CiU votin a favor del nou Estatut el divendres dia 30. El rotatiu afirma que, a canvi del suport de CiU, Maragall s'hauria compromès a no anticipar les eleccions després de l'aprovació de la reforma estatutària i a no modificar l'actual llei electoral. Després d'aconseguir desencallar el capítol de competències, la ponència parlamentària tornarà a reunir-se avui per mirar d'acostar posicions en el que es considera l'últim gran escull de les negociacions: el finançament.

Actualitzat
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el líder de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, ultimen un pacte que permeti aprovar l'Estatut al Parlament el divendres dia 30. Segons que publica el diari "El País", Maragall i Mas consideren que les diferències en matèria de finançament poden reduir-se amb bona voluntat política i lliguen la consecució de l'acord a una sèrie de condicions que estarien pràcticament pactades. La federació nacionalista vol arrencar del president la garantia que no hi haurà un avançament de les eleccions després de l'aprovació de l'Estatut i que Maragall tampoc no modificarà el sistema electoral català. La informació d'"El País" afegeix que Maragall hauria posat també les seves condicions per tancar el pacte. El president català reclama a Artur Mas que només una majoria qualificada de dos terços del Parlament català pugui retirar el text de les Corts en cas que els diputats en retallessin substancialment el contingut. L'actual reglament de la cambra catalana estableix només la majoria absoluta. L'objectiu de Maragall és evitar una possible "pinsa" entre CiU i ERC en cas que l'Estatut patís un revés al Congrés. El finançament, l'últim gran escull en les negociacions Després dels últims contactes entre partits, la qüestió del finançament sembla ser el principal escull que dificulta l'acord sobre el text del nou Estatut, un cop el capítol de competències va quedar desencallat ahir després que el tripartit i CiU acordessin incloure el terme "excloent" per definir les competències exclusives de la Generalitat. És per aquest motiu que, per mirar de desbloquejar una de les últimes grans qüestions que encara enterboleixen l'aprovació del nou Estatut, els grups del tripartit i CiU debatran avui el model de finançament per al nou Estatut en una nova reunió de la ponència parlamentària. Després dels acords d'ahir en el capítol de competències, tant PSC com CiU són moderadament optimistes respecte a la possibilitat de tancar un acord en matèria de finançament.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut