Girona

Maragall retreu a Iniciativa i Esquerra que assisteixin a la concentració contrària a la llei d'educació

Poc abans d'una nova manifestació contra la llei d'educació convocada per entitats representants de mestres, pares i estudiants, el conseller del ram, Ernest Maragall, ha mostrat una postura conciliadora. Assegura ara que veu assumibles algunes de les esmenes que han presentat diversos col·lectius al projecte de la llei. Tot i això, qüestiona la presència d'Esquerra i Iniciativa-Verds a la concentració que es farà aquest diumenge a Barcelona. Maragall també destaca que una enquesta sobre la nova llei conclou que entre el 70% i el 90% dels ciutadans veu amb bons ulls enfortir els equips directius dels centres, l'autoritat dels mestres, o que hi hagi una prova a final de primària.

Actualitzat
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, creu que es poden incloure algunes de les queixes contra la llei d'educació en el projecte en forma d'esmenes. Respecte de la concentració d'aquest diumenge davant del Parlament per part de diversos col·lectius, el conseller creu que els parlamentaris escoltaran aquestes veus crítiques.

Maragall ha manifestat: "És perfectament legítim que aquesta part de la comunitat educativa s'expressi i emfatitzi i posi l'accent en les seves posicions, que a mi em sembla que estan, en l'essencial, recollides, ara ja, en el projecte de llei".

El que no veu amb bons ulls és l'actitud en contra de la nova normativa tant d'ICV com d'ERC. Tots dos partits tenen previst participar en la manifestació en contra de la llei a Barcelona. El conseller creu que la seva assistència restarà presència a la comunitat educativa: "La presència de partits polítics en aquesta mena de convocatòries, tinc la impressió que no les enriqueix, que més aviat les empobreix."

El titular d'Educació, que ha clausurat a Girona unes jornades sobre llengües estrangeres, ha presentat també els resultats de l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) sobre, precisament, la llei d'educació. Conclou que un 74% dels catalans està d'acord en la distribució equitativa dels alumnes nouvinguts en centres públics i concertats d'un mateix territori, gairebé un 90% veu amb bons ulls el projecte de reforçar l'autoritat dels mestres, i un 82% considera bona o molt bona la implantació d'una prova d'avaluació externa als alumnes que acaben sisè de primària.
Anar al contingut