Barcelona

Maragall rebutja imposar que es parli català en tot l'àmbit escolar com proposa ERC

L'executiva d'ERC ha aprovat aquest dilluns un document per impulsar l'ús del català a secundària. Esquerra vol que el català sigui la llengua vehicular en totes les activitats dels centres escolars. La formació independentista traslladarà aquest document al govern. El conseller d'Educació, però, ja ha dit que considera un doble error la proposta dels republicans.

Actualitzat
La portaveu d'ERC, Marina Llansana, s'ha felicitat de la proposta que ha presentat el conseller d'Educació, Ernest Maragall, d'aplicar un pla per actualitzar i estendre la immersió lingüística a l'educació pública. Tot i això, Llansana ha explicat que el seu partit ha aprovat un document per impulsar l'ús del català a la secundària. La proposta dels republicans és que els professors de secundària ensenyin exclusivament en català.

ERC traslladarà la seva proposta en breu al govern, però mentrestant ja té una primera resposta del conseller d’Educació. Maragall ha dit que ho troba un "doble error" perquè, segons ell, la "imposició és el pitjor que se li pot fer, al català" i perquè on hi ha d'haver un esforç no és a les escoles, sinó de portes enfora. Ernest Maragall també ha acusat ERC d’haver-se obsessionat amb el català en l'àmbit educatiu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut