El diputat i exconseller d'Educació Ernest Maragall
El diputat i exconseller d'Educació Ernest Maragall
Barcelona

Maragall no té la intenció de deixar l'acta de diputat i diu que ja ho ha fet saber per carta al PSC

El diputat ha negat que se senti incòmode al si de la formació i afirma que el PSC és tant d'ell com dels que discrepen de les seves posicions polítiques. L'exconseller ja ha enviat una carta amb la seva resposta al PSC.

RedaccióActualitzat
El diputat i exconseller Ernest Maragall no accepta la petició que li ha fet el PSC perquè deixi el seu escó al Parlament després d'haver trencat la disciplina de vot en defensar una hisenda pròpia per Catalunya durant el debat del pacte fiscal. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio d'estiu", Maragall ha avançat que així li ho ha fet saber per carta al primer secretari dels socialistes, Pere Navarro. "Jo ja els he enviat una carta de resposta perquè no comparteixo ni l'argumentació ni la demanda que renunciï", ha explicat l'exconseller.

Maragall ha negat també que se senti incòmode al si de la formació i ha afirmat que el PSC és tant d'ell com dels que discrepen de les seves posicions polítiques.

Unes paraules que arribaven poc després que el membre de l'executiva del PSC Manel Bustos obrís les portes del partit a Ernest Maragall perquè l'abandoni si no s'hi troba còmode. També en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio d'estiu", Bustos creu que el millor per a la formació i també per a l'exconseller seria acabar amb aquest patiment continu.

La direcció del PSC demana a Ernest Maragall que es plantegi renunciar a la seva acta de diputat al Parlament. De moment, la direcció del partit no ha pres cap mesura disciplinària contra l'exconseller, però no ho descarta. Segons diversos mitjans, el secretari d'organització, Daniel Fernández, ja li ha fet arribar una carta on li demana un seriós exercici de reflexió per deixar el seu escó al Parlament.

Ernest Maragall assegura que, en contra del criteri dels socialistes catalans, defensa la creació d'una Agència Tributària Catalana per responsabilitat i també pel bé del seu mateix partit.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut