Maragall presentarà candidatura i obre la porta a dialogar també amb Collboni
Ernest Maragall vol liderar un govern d'ERC amb Barcelona en Comú

Maragall presentarà candidatura i obre la porta a dialogar també amb Collboni

El PSC ja ha rebutjat l'oferta de diàleg de l'alcaldable republicà i insisteix en un "un tàndem de progrés pro Barcelona" entre comuns i socialistes

Actualitzat

L'alcaldable de Barcelona per Esquerra Republicana, Ernest Maragall, no es rendeix. En una roda de premsa, Maragall ha anunciat que presenta candidatura a la investidura:

 

"Jo no em quedaré esperant l'aplicació automàtica de la llei electoral que preveu que sigui alcalde el candidat de la llista més votada. No em quedaré esperant i el que faré serà presentar la meva candidatura per ser alcalde de Barcelona. Ho faré demanant el vot a les forces polítiques amb qui podem compartir projecte de ciutat."

 

Maragall ha insistit que els principis de la seva candidatura són "progressisme i república" i que la seva primera opció és un acord amb Colau:

 

"Estic i estem decidits a treballar, com ja venim fent, fins a l'últim moment per un acord de govern amb Barcelona en Comú. Segueix sent una prioritat per a nosaltres. Tenim una proposta i un projecte de ciutat perfectament clar i definit que ells coneixen i tenim també una proposta d'organització que ara els farem a mans. És la proposta més coherent i respectuosa amb els resultats electorals."

 

Ada Colau, principal opció de Maragall

 

Disseny del govern

Maragall proposa un govern amb sis grans àrees compartides amb Barcelona en Comú, amb un lideratge compartit entre ell i Ada Colau. L'alcaldable republicà ha exposat quins serien els grans eixos que el seu govern hauria de treballar:

 

"Combatre les desigualtats, abordar l'emergència habitacional, declarar l'emergència climàtica, transformar radicalment el model de mobilitat de la ciutat, convertir la cultura i la creació en un model de canvi social, desplegar la justícia de proximitat, socialitzar l'èxit del turisme, treballar per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, i avançar cap a la celebració d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya. Crec que en tots aquests punts el nivell d'acord amb Barcelona en Comú i la senyora Colau pot ser del 100%."

 

I ha obert la porta a negociar, també, amb el candidat del PSC, Jaume Collboni:

 

"Jo no poso cap inconvenient que en aquesta taula s'hi assegui també Collboni. Això no va de vetos. En aquests moments, la distància és infinita, però no tenim cap inconvenient a escoltar-los."

 

Tot plegat, l'endemà que Ada Colau, l'alcaldable de Barcelona en Comú, remarqués que està disposada a acceptar tots els vots per ser investida, vinguin d'on vinguin, en referència a Manuel Valls.

ERC presentarà la seva oferta de pacte de govern a Barcelona en Comú a la reunió que els equips negociadors de les dues formacions ja tenien previst fer aquest dimecres que ve.

 

El PSC tanca la porta

Poques hores després de la intervenció de Maragall, la número dos de la candidatura dels socialistes, Laia Bonet, ha rebutjat l'oferta de diàleg del candidat republicà i ha insistit que dialogaran amb totes les formacions "després de la investidura" per buscar grans pactes de ciutat.

En diverses piulades al seu compte de Twitter, Bonet ha reafirmat la intenció del PSC de no donar suport a Maragall i buscar "un tàndem de progrés pro Barcelona" entre comuns i socialistes.

A més, Bonet ha retret a Esquerra les crítiques a una hipotètica acceptació dels vots de Manuel Valls per part d'Ada Colau:

"Els socialistes, a diferència d'ERC, no hem vetat ni vetarem que BComú pugui parlar amb qui consideri oportú."

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MERCErnest Maragall
Anar al contingut