Maragall (ERC): "Ni el dogma de Colau, ni el control de Collboni, ni la marxa enrere de Trias"

El candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Barcelona denuncia que s'han perdut quatre anys per fer política d'habitatge i reivindica les primeres superilles de la ciutat

Juli Rodés AlmerActualitzat

Ernest Maragall optar a ser alcalde per segona vegada després de guanyar les eleccions fa quatre anys però no ser investit per l'acord d'Ada Colau amb Jaume Collboni i el suport de Manuel Valls.

Als seus 80 anys --la mateixa edat que Joe Biden, remarquen des del seu equip-- aquest barceloní repeteix com a candidat d'Esquerra.

"És la ciutat qui m'empeny", respon quan li pregunten per què es torna a presentar, i explica que els quatre anys a l'oposició municipal li han servit "per afegir Barcelona al cap i al cor".

Quatre anys en què defensa que ell i el grup municipal d'Esquerra han "servit a l'interès general de la ciutat".

Admet que les enquestes no li són favorables, però recorda que "també diuen que molta gent encara no ha decidit el seu vot", i és a aquestes persones a les quals s'adreça especialment.

A més, està convençut que, sigui quin sigui el resultat, l'endemà de les eleccions caldrà pactar.

Diu que la seva línia vermella és "la dignitat d'aquesta ciutat i el seu protagonisme", perquè "Barcelona està en condicions d'expressar tota la seva ambició, potència i capacitat creativa".

I referint-se als seus adversaris, afegeix: "No vull sotmetre Barcelona ni al dogma de Colau, ni al control de Collboni, ni a la marxa enrere de Trias; jo ofereixo a Barcelona compartir la governació amb la ciutadania."

En l'àmbit de l'habitatge, Maragall diu que el més important és crear habitatge nou, i utilitzar el sòl municipal disponible per fer-ho. Assegura que en un mandat es poden construir 20.000 habitatges, 5.000 cada any.

També proposa recuperar habitatges d'ús turístic, i denuncia que "hem perdut quatre anys" per la renúncia del govern municipal.

"El govern d'aquesta ciutat ha renunciat a utilitzar els instruments que tenia a l'abast, la capacitat urbanística i la via de l'acord perquè governa des del dogma i el convenciment que tothom s'ha d'adaptar a la seva raó absoluta."

Pel que fa a la mobilitat, el candidat d'Esquerra a l'alcaldia es proposa invertir l'actual repartiment de superfície urbana destinada al trànsit rodat i als vianants, i aconseguir que el 60% sigui per a aquests i els vehicles disposin del 40%.

En aquest sentit, diu que "les superilles són bones", però que "s'han de fer bé i allà on toca". I reivindica: "Les primeres superilles les vam fer nosaltres fa quaranta anys, al Portal de l'Àngel, a Barna Centre, a la vila de Gràcia".

Preguntat per aquest "nosaltres", respon amb una càrrega de profunditat al candidat socialista, Jaume Collboni: "Vull dir quan el PSC era el PSC i hi havia un impuls i una ambició transformadora."

Afegeix, encara, en relació amb els socialistes, que "amb el PSOE no som socis, som adversaris capaços d'obtenir resultats i avenços indiscutibles".

Maragall és partidari d'"un turisme regulat i gestionat adequadament". Considera que hi hauria d'haver "més aviat menys" turisme i reivindica el "concepte de capacitat d'acollida" i fer com "altres ciutats" que "tenen clar quants hi cabem".

ARXIVAT A:
ERCErnest MaragallEleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut