Barcelona

Maragall diu que les famílies també hauran d'assumir el manteniment dels ordinadors

El conseller d'Educació, Ernest maragall, ha reafirmat la voluntat del govern d'obligar les famílies a pagar el 50% de l'import dels ordinadors, és a dir, 150 euros. Maragall, però ha anat més en enllà i ha aclarit que el cost del manteniment dels aparells l'hauran d'assumir els alumnes. "L'ordinador és de les famílies i, per tant, n'han s'assumir el manteniment", ha afirmat el conseller.

Actualitzat
Educació ha deixat clar que aportarà 150 euros per a la compra de cada un dels portàtils del pla de digitalització de les escoles que aquest curs comença de manera pilot, però la resta l'hauran d'assumir les famílies, a més a més del mantenimet. El conseller Maragall ho ha justificat afirmant que les famílies deixen de tenir la despesa dels llibres de text.

"Estem parlant d'un canvi molt avantatjós per a les famílies, ja que és una aportació d'una sola vegada i dura tres o quatre anys", ha afirmat. A més, també ha afegit que "la major part de l'aportació en llibres de text desapareix".

Les paraules del conseller Maragall, que ha comparegut per aclarir alguns dels dubtes que aquest pla ha generat, han coincidit amb una exigència que arribava del govern espanyol: el ministre espanyol del ram, Ángel Gabilondo, ha afirmat que la Generalitat ha de garantir la igualtat d'accés als ordinadors per a tots els alumnes catalans. I és que Catalunya és l'única comunitat on s'ha triat la modalitat de copagament per tirar endavant el pla.

El curs que començarà dilluns també incorpora altres novetats, com la inclusió d'una prova de llengua estrangera a l'avaluació de Primària que fan els alumnes de sisè.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut