El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, durant l'entrevista a Catalunya Ràdio
El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, durant l'entrevista a Catalunya Ràdio

Maragall descarta la via unilateral de forma immediata: "Apostem pel diàleg"

El conseller d'Acció Exterior remarca que el govern aposta "amb tota fermesa" per les vies de diàleg amb el govern espanyol

RedaccióActualitzat

El govern ha renunciat, ara per ara, a la via unilateral i aposta pel diàleg amb el govern espanyol.

Així ho ha reconegut, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall.

"Ara estem amb aquesta qüestió de 'serem unilaterals o no ho serem'? El que serem és determinants. A mi no em costa dir que, de fet, hem dit que no utilitzarem la via unilateral. Això ja ho estem fent. És el que ens hem compromès a fer, perquè hem dit que no ens aixecarem de la taula, esgotarem les vies de diàleg, etc."

Amb tot, Maragall també ha volgut fer la següent reflexió:

"Una cosa és que diguem que apostem amb tota fermesa per la via del diàleg i la relació directa amb l'estat espanyol, i una altra cosa és que diguem que, per tant, renunciem absolutament a les nostres conviccions últimes i al nostre projecte: [la] república."

"La qüestió de fons", segons Maragall, és que el "conjunt de forces sobiranistes" estan determinades a dur la seva voluntat fins "a les últimes conseqüències en un termini el més breu possible, raonable, i fer-ho per la via democràtica".

 

Preguntat sobre què seria un "termini raonable", ha respost que "a la trampa de posar-nos dates límits ja hi vam caure".

Considera, això sí, que hi ha elements que poden escurçar aquest termini:

"Tant com la justícia o tant com les decisions del govern central i del conjunt de l'Estat ens vagin dient 'no, no, no', més gran i més potent ha de ser el nostre 'sí, sí, sí' i 'ja, ja, ja'. Jo crec que la nostra actitud és aquesta."

Maragall ha reiterat que "el nostre projecte és [la] república i la nostra voluntat és crear les condicions democràtiques perquè això es pugui verificar i obtenir".

I, a manera de conclusió, ha afegit:

"Això vol dir renúncia a la unilateralitat? Expressada en termes de perspectiva política immediata, sí; però expressada en termes històrics, de país i d'objectiu final, no."

 

ARXIVAT A:
Procés catalàErnest Maragall
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut