Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Maragall descarta eleccions anticipades i vol un finançament aplicable a la resta de comunitats

El president de la Generalitat ha confirmat que no ha pactat cap contrapartida amb el líder de Convergència i Unió per arribar a una entesa sobre l'Estatut. Pasqual Maragall ha dit que no avançarà les eleccions quan s'aprovi la reforma. El president s'ha mostrat confiat a resoldre l'escull del finançament, però també admet que fins a l'últim dia no hi haurà acord. En aquest sentit, ha insinuat algunes condicions: que sigui constitucional i que no sigui excepcional respecte a les altres comunitats.

Actualitzat
Pasqual Maragall ha aparegut a la palestra pública en la recta final del procés estatutari. Ho ha fet en una entrevista a Ràdio 4 en la qual ha repassat els últims moviments polítics, centrats, sobretot, en els contactes telefònics que ha mantingut amb el president de CiU, Artur Mas. El president de la Generalitat no els ha desmentit, però ha advertit que l'acord encara és lluny i que s'aprofitaran tots els dies que queden fins al debat al Parlament. Ha dit, això sí, que la negociació que manté amb Mas no preveu contrapartides com la no convocatòria d'eleccions anticipades després d'aprovar-se l'Estatut. El president ha dit que les dues coses no tenen per què anar lligades i ha reforçat la seva intenció d'esgotar la legislatura sense canvis substancials. Fins i tot ha descartat que Josep-Lluís Carod-Rovira torni al govern. Finançament constitucional i no excepcional De contrapartides no en posa, però el president sí que recorda quines condicions s'han de complir per tenir un finançament que no xoqui frontalment amb el Congrés dels Diputats. Maragall ha recordat que tot el text estatutari, i també el finançament, ha d'emmarcar-se dins els límits de la Constitució. Igualment, troba que "probablement no és possible" que compti amb una relació financera excepcional amb l'Estat i que la fórmula s'ha de poder "acceptar per a totes les comunitats autònomes". Amb tot, Maragall s'ha mostrat confiat en l'acord amb CiU perquè "tinc la impressió que ha assumit la importància del moment", ha dit.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut