Barcelona

Maragall demana als empresaris col·laboració per conciliar feina i família

L'anunci que la Generalitat estava estudiant modificar la distribució de les vacances escolars ha generat un considerable terrabastall. Dos dies després de l'anunci, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, continua concretant els aspectes de la iniciativa. La proposta consisteix a avançar una setmana el curs escolar i que aquests dies passin a ser festius al febrer. L'objectiu: millorar la conciliació de la vida laborar i familiar. El conseller, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha demanat als empresaris que s'impliquin i siguin "flexibles" a l'hora d'acceptar peticions de vacances fora dels mesos habituals.

Actualitzat
A banda que el curs comenci el dia 7 de setembre i de moure aquesta setmana de vacances al febrer, un altre canvi que preveu el projecte del Departament d'Educació és l'eliminació de l'horari intensiu. "Crec que anem cap a un escenari més racional, més equilibrat i cap a un calendari que afavoreix claríssimament la possibilitat d'obtenir la millor qualitat de l'esforç que docents i alumnes dediquen a l'educació", ha explicat el conseller.

Modificar el calendari de vacances dels nens afecta els pares. Per això, el conseller d'Educació considera indispensable la implicació de les empreses perquè flexibilitzin els horaris per poder facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar. "Per què no pot ser que un percentatge de famílies decideixi fer vacances aquests dies?", es preguntava Maragall. "No estem demanant a les empreses que paguin, estem demanant que tinguin flexibilitat i que tots fem un xic d'adaptació per fer-ho possible."

La flexibilitat, a la taula de la negociació col·lectiva

La patronal de la petita i mitjana empresa (PIMEC) ha respost al conseller que la flexibilitat que demana és una qüestió que s'haurà de tractar en les taules de negociació col·lectiva.

Sobre la proposta del calendari escolar, els empresaris creuen que el conseller els hauria d'haver consultat sobre els canvis. PIMEC afegeix que si s'acaba implantant la setmana de vacances al febrer, les escoles haurien de romandre obertes amb altres tipus d'activitats.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut