Barcelona

Maragall: "Bono haurà d'aprendre a escoltar més que parlar"

Pasqual Maragall creu que el nou president del Congrés, José Bono, "haurà d'aprendre a escoltar més que parlar". L'expresident de la Generalitat ha subratllat que el càrrec que el baró socialista ostenta a partir d'ara implica "saber moderar". Maragall ha parlat de Bono durant la presentació de "Mil dies amb PM", el llibre sobre els mil dies del govern Maragall a la Generalitat que ha escrit l'home que va ser cap de Comunicació seu en aquell mandat, Jordi Mercader. L'expresident dels socialistes catalans ha definit els mil dies de govern com "una eternitat" en què "no tot va ser patiment, ni tot gaudi".

Actualitzat

"Mil dies són pocs, però us asseguro que poden ser una eternitat", ha revelat Pasqual Maragall, que s'ha referit al seu pas per la presidència de la Generalitat com un "període que va obrir nous camps". "Ni les anècdotes de recorregut, ni les dificultats conegudes i per conèixer, ni les decepcions circumstancials, ni les petites vanitats personals, que n'hi ha, no ens han de distreure del deure cívic de ser audaços en la recerca del nostre futur", ha afegit Maragall.

L'expresident ha destacat que cal continuar "el procés d'alternança política" que ell va iniciar i "amb l'exercici de l'autogovern amb el reforçat Estatut" que, ha fet notar, "ja s'està aplicant" tot i que està pendent de la resolució del recurs presentat al Tribunal Constitucional.

L'autor del llibre, que narra també el divorci del PSC i Maragall, ha destacat que treballar amb Maragall va ser "de tot menys avorrit" i que "les vam veure de tots colors, però el resum seria que va ser inoblidable". Jordi Mercader ha explicat que es va decidir a escriure el llibre quan, després de sortir d'una reunió amb el PSOE, Maragall va dir: "Uns no ens entenen i els altres no ens volen".

Sobre l'ús de PM per referir-se a Pasqual Maragall, Mercader ha negat que busqués el contrapunt al ZP de Zapatero: "Maragall ja era PM quan Zapatero encara havia d'anar a la universitat".

Anar al contingut