Barcelona

Maragall accepta que els mestres no treballin la primera setmana de juliol

Els mestres podran continuar dedicant la primera setmana de juliol a la formació, i no pas a la feina, tal com estava previst en el nou calendari escolar. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha cedit davant les crítiques dels sindicats de docents en un intent d'acostar-los a la llei d'educació de Catalunya (LEC). Maragall també els ha proposat parlar dels decrets d'autonomia dels centres i de direcció, dues de les novetats de la LEC. D'altra banda, en una compareixença a la Comissió d'Educació del Parlament, els diversos grups parlamentaris s'han disputat la paternitat del consens de la LEC i el conseller els ha demanat "prudència" tenint en compte que s'ha de desplegar la llei i estem en un any electoral.

Actualitzat
El conseller d'Educació ha llançat una proposta de diàleg als sindicats que inclou aspectes com el canvi de la primera setmana de juliol, les comissions de treball sobre els projectes que cada centre educatiu i direcció han de presentar i també modificacions en el nomenament del personal de substitució. La conselleria ha anunciat que aquests actes es faran els dilluns, dimecres i divendres.

Abans es feien els dimarts i els dijous i Educació ho va canviar per dimecres i divendres, cosa que va provocar queixes. Les propostes s'han fet arribar als sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC i UGT.

Mentrestant, al Parlament, Margall ha admès que les eleccions al Parlament, que s'han de convocar per aquesta tardor, "influiran" en les decisions sobre el desplegament de la LEC. Els diversos grups parlamentaris han rivalitzat sobre la paternitat de la LEC. Des del tripartit han remarcat que és la primera vegada que s'ha assolit un acord global en aquesta matèria, mentre que des de CiU han subratllat que el consens va ser possible gràcies a la federació i han criticat que el PSC hagi "prioritzat" el suport d'ICV-EUiA en l'aprovació del nou calendari escolar.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut