Mapa dels límits dels municipis per saber fins on et pots moure el cap de setmana
Controls dels Mossos als accessos a Montserrat el 25 d'octubre

Mapa dels límits dels municipis, per saber fins on et pots moure el cap de setmana

No es pot entrar ni sortir del municipi de divendres a les 6 del matí a dilluns a la mateixa hora, però sí anar a fer esport a l'aire lliure a les localitats limítrofes

RedaccióActualitzat

Catalunya està tancada perimetralment. No es pot entrar ni sortir del territori sense causa justificada.

Els caps de setmana, a més, la restricció encara és més contundent i no es pot entrar ni sortir del municipi on es viu, una restricció vigent des de les 6 del matí de divendres fins a les 6 del matí de dilluns.

En el següent mapa es pot veure el límit de cadascun dels 947 municipis de Catalunya.
 

 

Les excepcions

Una excepció prevista és la dels desplaçaments per fer activitats esportives a l'aire lliure en municipis limítrofs, així com les persones preses que tinguin permisos penitenciaris.

En general, les excepcions a les restriccions de mobilitat són: anar a la feina o a l'escola, tenir cura de persones dependents o per raons d'urgència.

I tot això mantenint-se vigent el toc de queda nocturn de 22 h a 6 h.
 

Hi haurà controls dels Mossos i policies a les carreteres

Segons el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, els Mossos d'Esquadra i les policies locals despleguen els caps de setmana un "dispositiu doble" per vetllar pel compliment del confinament municipal. Hi participen 5.000 efectius dels Mossos i es fan controls a les carreteres.

Sàmper ha deixat clar que la mesura entra en vigor els divendres, un dia laborable en què hi ha desplaçaments per feina i estudis, que sí que estan permesos. El que es vol evitar és "cap sortida de cap de setmana". Per als desplaçaments permesos, com ha remarcat, cal tenir el justificant:

"Justifiquem que hem d'anar a classe al municipi del costat o a treballar a una localitat que és a 20 o 30 quilòmetres d'on vivim"


 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Confinament
Anar al contingut