Madrid

Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid amb els vots dels regidors socialistes

La candidata del PP, Esperanza Aguirre, es queda a l'oposició després de 24 anys de majoria popular al consistori madrileny

RedaccióActualitzat

Manuela Carmena, cap de llista d'Ahora Madrid, es proclama alcaldessa de la capital espanyola amb els vots dels 20 regidors que va aconseguir la seva formació i els 9 regidors socialistes.

El pacte permet a la candidata de la formació d'esquerres Ahora Madrid arribar a l'alcaldia madrilenya amb majoria absoluta. Aconsegueix el vot de 29 dels 57 regidors que formen el consistori.

La candidata popular, Esperanza Aguirre, ha aconseguit 21 vots, els del seu partit, i es quedarà a l'oposició.

Finalment, Ciutadans ha donat els seus 7 vots a la seva candidata, Begoña Villacís.

Com a curiositat, a Manuela Carmena li ha tocat presidir la mesa de votació que l'ha escollit alcaldessa. Amb 71 anys, Carmena és la regidora de més edat al consistori madrileny. I, com és habitual, la mesa la constitueix el membre de més edat i el més jove de la corporació municipal.

A la votació, els regidors socialistes es mostraven el vot els uns als altres abans de ficar-lo en el sobre. Un gest per exemplificar que no tornaria a passar una situació com la que va protagonitzar Tamayo l'any 2003 a la Comunitat de Madrid.

Una vegada el secretari de la mesa ha llegit l'últim vot que certificava la victòria de la candidata d'Ahora Madrid, Carmena ha rebut els aplaudiments dels regidors de la seva formació i dels socialistes. Entre el públic present a l'acte de constitució del consistori madrileny hi havia la plana major de Podem, Pablo Iglesias, Iñigo Errejón y Juan Carlos Monedero.

Amb l'elecció de Manuela Carmena, l'Ajuntament de Madrid canvia de color polític després de vint-i-quatre anys de governs del Partit Popular.

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut