Madrid

Manuel Valls diu que els castellanoparlants "ho passen malament" a Barcelona

El candidat per Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona qualifica la candidatura de Forn de "provocació"

Actualitzat

Manuel Valls, el candidat que té el suport de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, creu que alguns veïns de la ciutat ho passen malament quan parlen en castellà i que molta gent ho viu com un "problema", sobretot a l'escola.

"Molta gent sent que té un problema, sobretot a l'escola. Jo no proposo que es vagi enrere, però sí que es respecti la llei." "Recordo que, en un mercat de Nou Barris, una persona em deia que ella a vegades tenia la impressió que parlar castellà no estava prohibit, però ho passava malament. "

"Jo penso que hi ha un problema d'equilibri entre el català i el castellà i molta gent ho viu. I jo vull ser l'alcalde que en tots els àmbits de la política municipal defensi el bilingüisme. És una riquesa i no una frontera."

Valls -ho ha dit en una entrevista aquest diumenge a la nit, a "El objetivo", d'Ana Pastor, a la Sexta- assegura que mai pactarà amb l'extrema dreta o l'extrema esquerra, i ha parlat d'altres qüestions com l'exhumació de Franco o la monarquia.

"No hi haurà mai una aliança amb l'extrema dreta o amb l'extrema esquerra, amb els populistes de dreta i esquerra. No hi haurà cap pacte amb ells ni amb els separatistes, això és clar."

"Hem de defensar aquesta gran democràcia. És una constitució amb una gran monarquia, amb dos grans reis, Joan Carles i Felip."

"Per treure Franco, cal saber on ha d'anar. Els temes de la memòria necessiten consens. Amb aquests temes hem d'anar amb molt de compte."

 

Manuel Valls, candidat de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, entrevistat per Pepa Bueno, a la SER.

 

"La candidatura de Forn és una provocació"

Aquest dilluns al matí, Valls ha seguit el seu periple per mitjans de comunicació a Madrid i ha estat a l'"Hoy por hoy" amb Pepa Bueno, a la cadena SER.

Valls ha dit que el preocupa que Barcelona estigui governada pel "populisme de Colau" i l'independentisme amb Ernest Maragall i Joaquim Forn. Valls ha qualificat la candidatura de Forn de "provocació".

"La candidatura de Forn, que avui és a la presó i demà serà jutjat per violar la Constitució, l'Estatut i l'estat de dret, desvirtua el debat a Barcelona. No només és una falta de respecte als barcelonins sinó una provocació a la justícia i a la resta de l'Estat."

Valls també ha alertat el PSC que espera que "també ho tingui clar" per evitar pactes i que Barcelona "s'enfonsi".

"El gran debat serà si fer de Barcelona una capital oberta al món, o la capital d'una hipotètica república catalana que pot enfonsar la ciutat. Les empreses i la gent marxaran de Barcelona, i per a Catalunya i per a Espanya seria un problema molt important, perquè donaria un impuls al separatisme."

Valls ha carregat contra el que anomena "estil Colau", que ha definit, entre un llarg reguitzell de motius, com "d'enfrontament, demagògia, mala gestió i inseguretat".

ARXIVAT A:
CsManuel VallsEleccions municipals 26MCatalà Ada ColauErnest MaragallJoaquim FornPSCERCUnides PodemPDeCAT
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut