Ciudad Real

Manuel Marín anuncia que deixarà la política al final d'aquesta legislatura

Manuel Marín, el president del Congrés dels Diputats, deixarà la política quan acabi aquesta legislatura. Ho anuncia avui en una roda de premsa a Ciudad Real, la circumscripció per la qual va ser escollit el 2004 per anar al Congrés. Segons fonts properes al polític del PSOE, Marín "se'n va amb la satisfacció d'haver lluitat per ser un president independent en una legislatura molt difícil". El president del Congrés continuarà exercint el càrrec fins al final de la legislatura, però no es presentarà a les llistes de José Luis Rodríguez Zapatero en les eleccions generals.

Actualitzat

Manuel Marín no seguirà en la "primera línia" de la política estatal a partir del març. No només deixarà la presidència de les Corts, com ja havia anunciat, sinó també el seu càrrec com a diputat. De fet, l'oferta del PSOE per tornar a encapçalar la llista de les eleccions de març per Ciudad Real ja estava sobre la taula. Els socialistes ja han explicat que respecten la decisió.

Marín s'havia mostrat moltes vegades cansat del seu càrrec de moderador al Congrés i havia explicat que amb una legislatura com a president de la Cambra n'ha "tingut prou". Manuel Marín té una llarga trajectòria política i, a banda dels seus conflictes dialèctics amb el Partit Popular, ha destacat per la seva aportació en l'entrada d'Espanya la Comunitat Econòmica Europea, l'any 1995.

Reconeixement a la seva tasca

El reconeixement a la tasca de Marín és la tònica dominant de les reaccions des de diferents sectors a la notícia. El senador socialista Juan Laborda ha dit que "Marín es un valor polític a Espanya" i ha afegit que "encara pot aportar moltes coses positives a la democràcia".

Per la seva banda, el cap de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha dit que Marín es pot retirar "amb el cap ben alt" i "orgullós " per la seva tasca política. Ha afegit que el polític socialista "ha servit Espanya i Europa en diversos àmbits i dimensions".

També ERC, que havia tingut serioses desavinences amb el president de les Corts, ha destacat els esforços de Marín per adaptar el "desfasat" reglament de la Cambra "als temps que corren". Agustí Cerdà, portaveu del Congrés, ha destacat que el president del Congrés hagi estat "capaç d'enfrontar-se al seu mateix partit" en algunes ocasions.

Marín vol lluitar contra el canvi climàtic

En la roda de premsa que ha fet per explicar la seva decisió, Manuel Marín ha desvelat que vol ajudar a lluitar contra el canvi climàtic des de la universitat. Considera aquest assumpte com el repte més important de la societat del segle XXI. Ha explicat, també, que considera "una sort" haver pogut compartir 24 hores amb Al Gore, guanyador del Premi Príncep d'Astúries.

Anar al contingut