Canes

Manuel Huerga presenta al Festival de Canes "Salvador", el relat de la vida i l'execució de l'anarquista Puig i Antich

Al Festival de Canes, s'ha estrenat "Salvador", la pel·lícula dirigida per Manuel Huerga que narra la vida del jove llibertari Salvador Puig i Antich, que es va convertir en l'últim executat al garrot vil per la dictadura franquista el 2 de març de 1974. La que ha esdevingut la primera aproximació cinematogràfica a la figura del jove anarquista ha emocionat la crítica internacional. El film sobre la vida i l'execució de Puig i Antich compta amb banda sonora de Lluís Llach i recupera la memòria d'una generació que, segons Huerga, va representar la lluita i l'idealisme durant els últims anys del franquisme.

Actualitzat

El camí ha estat llarg. Tres anys de preparació des que Manuel Huerga va començar a treballar per dur a la pantalla la història de Salvador Puig i Antich.  "Salvador", que s'ha estrenat a Canes i al setembre a Catalunya, és una mirada més humana que política del jove anarquista executat l'any 1974. Relat impecable i emotiu d'un capítol tràgic de la història recent, de l'idealista militant, el jove llibertari, Salvador Puig i Antich, l'últim pres polític que la dictadura va executar al garrot vil el 2 de març. Una mort injusta i cruel que ara ha tornat a colpejar, al cine, les consciències i la memòria.

La pel·lícula, protagonitzada per l'actor alemany de "Goodby Lennin", Daniel Brühl, parla de la militància al partit però també de la relació amb les seves germanes, la passió per la música i la soledat que va viure les últimes hores a la presó Model de Barcelona. A més, el film és el símbol d'una generació.

El film, amb banda sonora de Lluís Llach, recupera la memòria d'una generació que, segons Huerga, va representar la lluita i l'idealisme durant els últims anys del franquisme.

Alguns dels protagonistes de la pel·lícula, Ingrid Rubio, Tristán Ulloa i Leonardo Sbaraglia, han anat a l'estrena de gala a Canes de la pel·lícula. Altres protagonistes de la jornada són Nanni Moretti, amb una sàtira contra Silvio Berlusconi, "El caimán", i el finlandès Aki Kaurismaki, amb "Laitakaupungin valot", una cinta poètica que tanca la seva trilogia sobre els indigents i els aturats.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut