L'actor Manuel de Blas, en rebre el Premi Nosferatu (ACN/Pere Francesch)
L'actor Manuel de Blas, en rebre el Premi Nosferatu (ACN/Pere Francesch)

Manuel de Blas reivindica els actors secundaris en rebre el Premi Nosferatu a Sitges

L'actor ha participat en més de 200 produccions per a cinema, televisió i teatre, moltes de gènere fantàstic i de terror

Redacció/AgènciesActualitzat

L'actor extremeny Manuel de Blas, cara visible del fantàstic a Espanya des de la dècada dels seixanta i encara en actiu, ha rebut el Premi Nosferatu, del Festival de Cinema de Sitges. Tot un reconeixement a una llarga carrera, que acumula desenes de pel·lícules, moltes de les quals del gènere fantàstic i de terror, com "El coleccionista de cadáveres", amb Boris Karloff, o "El jorobado de la morgue".

El seu físic ha marcat molts dels seus papers, també en teatre i televisió. Amb 79 anys, defensa el paper indispensable que tenen els actors secundaris en la indústria del cine.

"Per explicar una història que sigui creïble i que arribi a la gent, les estrelles que a vegades són tan màgiques necessiten estar envoltades de gent de carn i ossos, i aquí és on entrem els secundaris i les secundàries."

De Blas ha dit que s'identifica amb el Festival de Sitges per la idea de lluitar per seguir endavant i "aquest any és més admirable", ha dit, i ha criticat que s'ha intentat "arraconar" el cinema de terror i fantàstic com si fos un subgènere. "Hi ha grans obres mestres", ha afirmat després de recollir el guardó.

 

Emocionat, Manuel de Blas ha recordat que fa 53, quan ja portava un temps en el món del cinema i el teatre, "uns bojos entre cometes van crear el Festival de Cinema de Sitges".

De Blas, que s'ha definit com un actor de repartiment, ha treballat en més de 200 produccions per a cinema, televisió i teatre, transitant per tots els gèneres com el western, la comèdia i el drama.

Manuel de Blas (CCMA)

En aquesta 53 edició del Festival de Sitges, l'actriu Najwa Nimri ha rebut el Gran Premi Honorífic pels seus 25 anys de trajectòria cinematogràfica, que també ha compaginat amb la música.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut