El judici pel cas Montcada
El 28 d'abril, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar ferma la sentència de la peça de Montcada i Reixac
Sabadell

Manuel Bustos, el seu germà i Daniel Fernández demanen no anar a la presó i pagar la multa a terminis pel cas Montcada

L'acusació popular demana que ingressin a la presó, tot i que, per la pena inferior a dos anys, no és obligatori

RedaccióActualitzat

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, el seu germà Paco i l'exdiputat del PSC Daniel Fernández han demanat no anar a la presó pel cas Montcada. La justícia els va condemnar a un any i quatre mesos de presó, una multa de 60.000 euros i la inhabilitació per treballar o ocupar una càrrec públic electe per un termini de quatre anys, sis mesos i un dia per tràfic d'influències.

La sentència és ferma i l'acusació popular ha demanat que ingressin a la presó, tot i que per la pena –inferior a dos anys– no és obligatori. Els acusats han demanat no anar-hi amb l'argument que han de prevenir els efectes nocius que suposa el contacte amb el penal. També demanen pagar la multa de 60.000 euros a terminis atesa –diuen– la seva situació econòmica.

El 28 d'abril, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar ferma la sentència de la peça de Montcada i Reixac que aquesta mateixa sala havia dictat. Se'ls acusa d'un delicte de tràfic d'influències per alterar el procés de selecció per contractar una dona de confiança dels germans Bustos a l'Ajuntament de Montcada.

Prèviament, el 22 de febrer del 2016, el Tribunal Suprem va desestimar el recurs interposat pels acusats i, en no haver estat recorreguda per part de les defenses dels acusats en els terminis establerts, aquesta sentència és ferma i no es pot recórrer.

Anar al contingut