El director general de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, amb Edmundo Sepa, director de l'Espai Afrocatalà de la fundació. (Foto: ACN)
El director general de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, amb Edmundo Sepa, director de l'Espai Afrocatalà de la fundació (Foto: ACN)

Manos Limpias denuncia els dirigents de Nous Catalans per fer apologia "de l'independentisme" i tenir vincles amb "l'islamisme radical"

El sindicat insta el Ministeri de l'Interior a iniciar un "expedient d'il·legalització" de la fundació encapçalada per Àngel Colom

RedaccióActualitzat

El sindicat Manos Limpias ha presentat una denúncia contra la Fundació Nous Catalans per presumptes delictes d'associació il·lícita, provocació a la sedició i malversació de cabals públics. En el text de la denúncia, que el sindicat ha penjat a la seva pàgina web, s'hi manifesta que la fundació té "una clara vinculació" amb "líders de l'islamisme més radical" i fa "apologia de l'independentisme i del secessionisme" amb els diners de les subvencions que rep de la Generalitat.

L'origen de la denúncia és una notícia publicada la setmana passada pel diari "El Mundo", en la qual es definia com a islamista radical un pakistanès establert a Barcelona presumptament vinculat a la fundació. A partir d'aquesta relació, el sindicat considera que hi ha "una clara vinculació i integració" de Nous Catalans amb "líders de l'islamisme més radical ubicat a la comunitat catalana".

El director general i cap visible de la Fundació és Àngel Colom, exsecretari general d'Esquerra i militant de CDC des de l'any 2000. A més dels dirigents de Nous Catalans, però, la denúncia es fa extensiva als responsables del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, perquè la fundació rep, segons Manos Limpias, subvencions sota el concepte "realització de programes i activitats d'integració social de persones estrangeres, immigrants i catalanes retornades".

Crida a obrir un "expedient d'il·legalització"

Segons exposa el sindicat, "és evident" que "gran part" de les subvencions rebudes per la fundació es destinen a fer apologia de l'independentisme i del secessionisme". Manos Limpias també subratlla que "molts" dels presumptes "islamistes dirigents" que formen part de Nous Catalans han estat "condemnats" per "diversos delictes" i que "altres" han estat "expulsats", en referència a Nourredine Ziani, president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya expulsat de l'estat fa un any.

En un altre punt de la denúncia s'apunta que la fundació vinculada a CDC intenta "subvertir l'ordre constitucional" i que, com que dins l'entitat presidida per Colom hi ha "radicals islamistes", això suposa que les finalitats de l'ens "són il·lícites", per la qual cosa seria procedent que s'instés al Ministeri de l'Interior a "iniciar el corresponent expedient d'il·legalització" de la fundació.

Colom: "Un catòlic com jo... islamista?"

En un missatge al seu compte de Twitter, Colom s'ha limitat a dir que veu amb estranyesa aquesta denúncia i fins i tot es pregunta, en to de broma: "un catòlic com jo... islamista?". El director general de la fundació admet que sí que es considera "sediciós a l'Espanya que vol destruir Catalunya", però sempre amb un compromís contra la violència.

 

Anar al contingut