Primera fotografia de família dels consellers del nou govern.
Primera fotografia de família dels consellers del nou govern.
Madrid

Manos Limpias amplia la querella contra Mas pel 9-N a Ortega, Rigau, Espadaler i Homs

Acusa els consellers dels delictes de desobediència, malversació, prevaricació i sedició per la convocatòria del procés participatiu

RedaccióActualitzat

El sindicat Manos Limpias ha ampliat la seva querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, pels delictes de desobediència, malversació, prevaricació i sedició per la convocatòria del 9-N als consellers Joana Ortega, Ramon Espadaler, Irene Rigau i Francesc Homs.

En un escrit, el sindicat ultradretà amplia per setena vegada la querella inicial que va presentar a l'octubre passat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en contra d'Artur Mas pels preparatius de la consulta sobiranista del 9-N als consellers "més involucrats" en el procés.

En concret, el sindicat amplia la seva querella a la consellera de Governació i vicepresidenta del govern català, Joana Ortega; al conseller d'Interior, Ramon Espadaler; al conseller de la Presidència, Francesc Homs, i a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

La querella inicial de Manos Limpias va recaure en el magistrat del TSJC Joan Manel Abril. Aquest la va remetre a la Fiscalia Superior de Catalunya, que encara ha de respondre si és partidària que l'admeti a tràmit o no.

Segons el sindicat, malgrat les suspensions del Tribunal Constitucional a la consulta del 9-N, Mas "no ha pitjat el fre" i va tirar endavant els preparatius del procés participatiu, tot i que va delegar part de l'operatiu als voluntaris.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut