"Maniquís reivindicatius" davant el departament d'Interior
Barcelona

Maniquís davant Interior contra la precarietat dels Mossos d'Esquadra

El sindicat USPAC ha entregat un comunicat al conseller d'Interior, Miquel Buch, amb les demandes de millores laborals

Judith BurrullActualitzat

El sindicat majoritari dels Mossos, USPAC, ha plantat un escamot simbòlic de maniquís amb les seves reclamacions laborals davant del Departament d'Interior per demanar la dimissió del conseller Miquel Buch. És una de les accions reivindicatives que ha programat la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya que consideren que Buch és el responsable del desprestigi i la precarietat del cos.

La delegació de la USPAC ha entregat una carta, titulada "Buch ens té fins als nassos", redactada com si es tractés d'un informe d'una operació policial fictícia, batejada Operació khaos. En el comunicat consten les demandes principals del cos, que inclouen un augment del preu de les hores extres i l'equiparació de condicions laborals amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, entre d'altres.

 

"Els Mossos ja hem dit prou. No té el nostre suport. Ens té fins al nassos i més enllà"

 

El sindicat ha escrit les reclamacions principals al carrer. 

 

El sindicat critica durament el que consideren "interessos partidistes" del conseller, a qui qualifiquen d'"incompetent" davant la "precària situació del cos".

 

Demandes per millorar i equiparar

El sindicat reclama que l'hora extraordinària s'incrementi un 50 per cent del preu de l'hora ordinària i assegura que ara el preu de l'hora extra està per sota del de l'hora estàndard.

També demana millores en la planificació anual que els permeti estabilitat horària i conciliació familiar, així com un pressupost extraordinari per poder equiparar els sous amb els dels Bombers, una reivindicació que data del 2008.

 

L'acte reivindicatiu ha anat acompanyat de la entrega d'un comunicat.

 

Pel que fa a les condicions laborals, els Mossos demanen una equiparació amb Policia Nacional i Guàrdia Civil, per exemple, en el dret d'accés a la reserva a partir dels 58 anys.

En la carta que li han presentat avui, el sindicat exigeix al conseller Buch que convoqui una sessió extraordinària del Consell de la Policia per avançar les millores, en resposta a les reclamacions laborals dels Mossos.  

 

"Si en gairebé un any de conseller no ha mogut ni un dit per als Mossos, no ho farà ara pocs dies abans de les eleccions, que la seva agenda està plena d'actes electoralistes del seu partit."

 

En el comunicat, el sindicat també critica la gestió del secretari general, Brauli Duart, i el director general de la Policia, Andreu J. Martínez.

El sindicat demana una reunió extraordinària del Consell de la Policia.

 


Resolució Khaos by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut