Vilanova i la Geltrú

Manipula la instal·lació i causa un abocament d'aigües grises que deixa 500 veïns sense aigua

La contaminació de l'aigua de boca, originada per una manipulació fraudulenta de la connexió d'un dipòsit de reg privat, ha obligat els veïns a assumir el cost del sanejament de la instal·lació privada

RedaccióActualitzat

Un abocament il·legal d'aigües grises a la xarxa pública des d'un dipòsit de reg privat ha deixat gairebé 500 abonats sense aigua corrent a Vilanova i Geltrú.

L'incident es va detectar dimecres de la setmana passada, quan els veïns del barri de Solicrup van notar que l'aigua de l'aixeta feia molta pudor. Després d'algunes comprovacions, els operaris de la Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú van concloure que l'aigua de la xarxa estava infectada i que no era apta per al consum humà.

De manera preventiva, la companyia va tallar el subministrament dels abonats de la zona residencial i després va expulsar l'aigua afectada i va desinfectar la xarxa amb clor.

El director de la Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú, Marc de Arias, explica que la instal·lació on s'ha originat la infecció "disposava d'una maniobra de bypass que no està permesa i que injectava directament a pressió a la xarxa i a contracorrent".

I afegeix: "Qualsevol instal·lació que disposi d'un dipòsit, com pot ser un contra els incendis, un reg o bé una piscina, ha de disposar d'elements de protecció que han d'estar degudament precintats. En aquest cas, el que vam detectar és que el precinte no existia i havia estat manipulat."


Els veïns paguen la desinfecció de la instal·lació

No hi ha hagut cap intoxicació i els veïns, de mica en mica, han anat recuperant el subministrament d'aigua. Però pràcticament una setmana després, prop d'una cinquantena encara no en tenen.

La Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú ha desinfectat la xarxa pública, però de moment els veïns han hagut d'assumir les despeses de la desinfecció de la seva instal·lació, amb què es connecten a la xarxa.

La previsió és que, durant aquest dimecres, els últims abonats que encara no tenien aigua, prop d'una cinquantena, recuperin el subministrament.

Mentrestant, l'Ajuntament ha instal·lat dues fonts d'aigua potable per als veïns que encara no hagin sanejat la part privada de la instal·lació.

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut