Ada Colau i Ernest Maragall durant la campanya (ACN)
Ada Colau i Ernest Maragall durant la campanya (ACN)

Manifestos creuats a favor d'un pacte Maragall-Colau i un altre a tres amb el PSC

Intel·lectuals, empresaris i personalitats de la cultura s'han posicionat amb dos manifestos que demanen pactes diferents per governar Barcelona

RedaccióActualitzat

Quan falten menys de dues setmanes perquè es constitueixin els ajuntaments, tots els actors, i no només els partits polítics, estan jugant les seves cartes a favor dels pactes que més els interessen.

Amb el rerefons de l'oferta de Manuel Valls de prestar gratis els seus vots per investir Ada Colau, dos col·lectius de polítics, acadèmics i intel·lectuals han fet públics dos manifestos a favor de governs d'esquerres: l'un, defensant un acord entre Esquerra i Barcelona en Comú, i l'altre, un tripartit entre aquestes dues formacions i també el PSC.

Des de l'entorn de l'esquerra independentista s'ha promogut un text que reclama un acord entre Ernest Maragall i Ada Colau com a "millor opció per garantir un govern fort, d'esquerres i compromès amb els drets civils i democràtics". Els signants consideren que les dues forces més votades han de ser el nucli del pacte, encara que s'ha de poder obrir a "acords i a la col·laboració amb altres formacions".

Els signants recorden que Esquerra i Barcelona en Comú són els dos partits que en aquests moments "no es veten mútuament". Entre els firmants hi ha l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, l'activista polític Arcadi Oliveras, el productor Jaume Roures, l'actor Julio Manrique, l'exconseller Joan Manuel Tresserras o l'exdiputat al Congrés Joan Tardà i l'actual diputat d'ERC al Parlament Ruben Wagensberg.


Manifest ERC-comuns-PSC
 

Manifest a favor d'un govern amb ERC, els Comuns i el PSC a l'Ajuntament de Barcelona


Des d'un àmbit més proper a l'entorn dels Comuns, s'ha promogut un manifest a favor d'un tripartit d'esquerres amb la formació d'Ada Colau com a eix vertebrador, i Esquerra i el PSC. Els signants d'aquest manifest aposten per un govern que impulsi polítiques "d'equitat social" i que alhora contribueixin des de Barcelona "a trobar una sortida dialogada i acordada a la qüestió nacional catalana, defugint la judicialització de la política i deixant enrere la dinàmica estèril dels fronts polítics contraposats i polaritzats".

Entre els qui hi donen suport hi ha la sociòloga Marina Subirats, el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo, el dramaturg Àlex Rigola, el cineasta Cesc Gay, la directora de cinema Carla Simón, l'actriu Àgata Roca, l'exconseller Josep Maria Vallès i el politòleg Ismael Blanco, entre d'altres.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MAda ColauErnest MaragallPSC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut