La protesta contra una possible amnistia ha interromput l'acte de solidaritat amb el Marroc a la plaça de Sant Jaume (EFE/Marta Pérez)

Manifestants contra l'amnistia trenquen el minut de silenci pel Marroc a Barcelona

Hi ha hagut concentracions de solidaritat davant dels principals ajuntaments, però la de la plaça de Sant Jaume de Barcelona ha estat boicotejada

El minut de silenci en solidaritat amb el Marroc que s'havia convocat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona no s'ha pogut fer amb normalitat pels crits d'un grup de persones en contra de la independència i del govern espanyol. 

"Puigdemont a la presó", "Yolanda a planxar" o "Sánchez traïdor" han estat algunes de les proclames dels manifestants, convocats per una plataforma antisobiranista a través de les xarxes, per mostrar la seva oposició contra una eventual llei d'amnistia.

També s'hi ha vist una gran pancarta contra el rei Felip VI, a qui consideren "còmplice del cop d'estat". La protesta s'ha fet a altres ajuntaments de l'Estat.

El minut de silenci, promogut per l'Ajuntament de Barcelona, era a les dotze del migdia. Encapçalaven l'homenatge l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i les conselleres Meritxell Serret, Tània Verge i Gemma Ubasart, al costat de representants de la comunitat marroquina a la ciutat.

 

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha qualificat de "poc admissible" aquesta protesta que ha interromput el minut de silenci.

"Estem en una democràcia, som un país lliure, hi ha llibertat d'expressió i cal respectar-la però, sobretot, cal respectar la memòria de les més de 2.000 persones que han perdut la vida en un drama humanitari com és el terratrèmol del Marroc", ha dit l'alcalde de Barcelona.

Diversos ajuntaments catalans han convocat aquest migdia minuts de silenci com a mostra de solidaritat amb el poble del Marroc després del fort terratrèmol de la nit de divendres.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaMarroc
Anar al contingut