Manifestacions pro drets humans arreu del món coincidint amb la inauguració dels Jocs

En les últimes hores s'han produït arreu del món diverses manifestacions pro drets humans i a favor del Tibet coincidint amb la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics. A París hi ha hagut un fort desplegament policial a l'ambaixada de la Xina, on s'ha fet una de les protestes. L'altra, pro Tibet, ha tingut lloc a l'esplanada del Trocadero. Altres ciutats del Planeta on en les darreres hores s'han fet protestes són Brussel·les, Katmandú, Hong Kong o Nova York. A Barcelona, un centenar de persones es va concentrar ahir en suport als drets nacionals del Tibet.

Actualitzat

Diverses manifestacions han tingut lloc arreu del món coincidint amb la cerimònia olímpica per tal de reclamar el respecte als drets humans a la Xina i també llibertat al Tibet. A París, la protesta s'ha desenvolupat amb una gran presència policial, tot i l'autorització judicial que ha arribat a última hora i que permetia als manifestants protestar davant l'ambaixada de la Xina. El portaveu de Reporters Sense Fronteres, ONG organitzadora de la marxa a la capital francesa, ha qualificat la decisió judicial com coratjosa. Els manifestants han desplegat una gran pancarta negra amb manilles que formaven les anelles olímpiques. La pancarta ha estat despenjada per la policia. També a París, s'ha celebrat una manifestació pro Tibet a l'esplanada de Trocadero i pels drets humans al Tíbet. També s'han manifestat unes 300 persones a Brussel·les.

Mentrestant, a unes hores dels jocs, a Katmandú, un cop més la policia ha actuat amb la màxima contundència davant els centenars de persones que demanaven el reconeixement i els drets del poble tibetà. A Taipei i sota el lema "Drets humans a la Xina" i "El Tibet pertany als tibetans", hi ha hagut una marxa, sense incidents, pel centre de la ciutat a tot just 24 hores per al començament dels Jocs. A Hong Kong han escollit un pont per captar l'atenció i demanar per les llibertats a la Xina i tampoc han faltat reivindicacions a Nova York. A Barcelona, un centenar de persones es van concentrar ahir a la plaça de Catalunya per donar suport als drets nacionals del Tibet.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut