Aspecte de la concentració a la Plaça de Catalunya
Aspecte de la concentració a la Plaça de Catalunya

Concentracions de rebuig al judici amb el lema "L'autodeterminació no és un delicte"

S'ha fet a diverses ciutats catalanes i en totes s'ha llegit un manifest comú en què es demana l'absolució dels presos

Actualitzat

Diverses entitats sobiranistes liderades per l'ANC i Òmnium han convocat per a aquest dimarts al vespre manifestacions de caràcter unitari de rebuig al judici de l'1 d'octubre sota el lema "L'autodeterminació no és un delicte".

A Barcelona la concentració s'ha fet a la plaça de Catalunya.

A l'acte, hi ha hagut parlaments d'organitzacions polítiques, civils i sindicals que s'han sumat a les mobilitzacions demanant unitat d'acció i afirmant que l'autodeterminació és un dret i no un delicte.
 

Barcelona
 

Barcelona (ACN)
 

Barcelona (Reuters)

S'ha fet una lectura conjunta del manifest unitari. El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, la consellera de presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, el primer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pissarello, o David Fernàndez, de la CUP, són algunes de les persones dalt de l'escenari que hi han posat veu.
 

Lleida

A Lleida, la gent s'ha concentrat a la plaça de Ricard Vinyes. L'acte, l'ha convocat la Taula per la Democràcia, que agrupa una quarantena d'entitats.

La protesta es fa en aquest punt de la capital del Segrià perquè és el mateix escenari on Jordi Cuixart va intervenir l'última vegada que va assistir a un acte a la ciutat.
 

Tarragona

A Tarragona, la protesta ha tingut lloc a la plaça Imperial Tarraco. L'han organitzada les entitats sobiranistes, que ha fet una crida a eixamplar les bases per aconseguir la independència.

També han reclamat més participació en les mobilitzacions i han anunciat més protestes mentre duri el judici.
 

Girona

A Girona, la concentració de la plataforma Girona Vota s'ha fet a la plaça 1 d'Octubre.

L'associació d'advocats voluntaris que assessoren els ciutadans que l'1 d'octubre van rebre cops per part de la Policia Nacional han intervingut durant l'acte i han parlat sobre el judici del Suprem.

Mitja hora abans, hi ha hagut una altra concentració per part d'un altre CDR davant de la subdelegació del govern espanyol.

De concentracions, se n'han fet en moltes ciutats i pobles de Catalunya. Vic, Manresa, Valls o Mataró en són algunes.
 

Vic

Valls
 

Manresa
 

Mataró

També fora de Catalunya hi ha hagut concentracions com és el cas de la de Vitòria.
 

Vitòria

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésANCÒmnium Cultural
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut