La Ertzaintza davant la manifestació contra la sentència del procés a Bilbao (EFE)

Manifestacions contra la sentència a Bilbao i València acaben amb 8 detencions

Tots els detinguts han quedat aquest divendres en llibertat

Actualitzat

El rebuig a la sentència del procés contra els polítics i líders socials independentistes ha tingut ressò en altres ciutats a l'estat espanyol. Aquest divendres, dia de vaga a Catalunya, les mobilitzacions més importants han estat a Bilbao i València, que han acabat amb un total de 8 detinguts.

València, dos detinguts

Centenars de persones van respondre aquest divendres, a la concentració convocada al centre de València, per col·lectius que donen suport als independentistes catalans i que va acabar amb dues detencions i cinc policies ferits, segons la delegació del govern espanyol.


Centenars de persones a València contra la sentència del procés

 

Grups de signe feixista van convocar una contramanifestació. La policia va mantenir separades les dues mobilitzacions que van increpar-se mútuament a escassos 50 metres de distància.

 


Contramanifestació de signe feixista a València

 


Un periodista ha denunciat que va ser agredit per un manifestant d'extrema dreta.

Els detinguts han quedat en llibertat després de declarar davant del jutge. La delegació del govern espanyol ha anunciat que sancionarà els organitzadors de la concentració d'extrema dreta a través de les xarxes socials, que no estava autoritzada.

5 detinguts a Bilbao

A Bilbao, l'Ertzaintza ha detingut 6 persones en diverses mobilitzacions contra la sentència del procés. Quatre manifestants han estat detinguts per llençar objectes a la policia basca, en una seguda de protesta que aquest divendres ha tallat el trànsit a l'entorn de l'estadi de San Mamés.

La policia ha intentat desallotjar els concentrats, que portaven ikurriñas i estelades, i, com que no ho ha aconseguit, ha carregat contra els concentrats.

Dues persones més han estat detingudes després que els manifestants es desplacessin al centre de Bilbao, on han tallat amb contenidors la Gran Via, acusades de desordres públics i atemptat contra l'autoritat. Quan han arribat prop de la subdelegació del govern espanyol, l'Ertzaintza ha carregat contra els manifestants.

 

A Bilbao, es va fer una seguda bloquejant els accessos a San Mamés

En un altre acte de protesta contra la sentència i pel dret a l'autodeterminació d'Euskadi i Catalunya, davant la Caixa a Bilbao, la policia ha fet diverses identificacions després que impedissin l'accés a la sucursal.  

El Departament de Seguretat basc ha apercebut un ertzaina per "mala praxi" en colpejar un jove de 16 anys, fill del portaveu de EH Bildu, Natalia Gardeazabal, sense "raó aparent", segons la mateixa font.

Aquest dissabte al matí, els detinguts han quedat en llibertat.
 

 

ARXIVAT A:
Judici procésPaís BascPaís Valencià
Anar al contingut