Vista aèria de la concentració a la plaça Universitat de Barcelona (Reuters)
Vista aèria de la concentració a la plaça Universitat de Barcelona (Reuters)

Marea cívica: manifestacions arreu de Catalunya contra la repressió policial

Milers de persones es concentren en silenci i es llegeixen manifestos contra la violència i a favor del diàleg

RedaccióActualitzat

Milers de persones de persones arreu de Catalunya han omplert places de totes les poblacions per l'aturada general d'aquest dimarts per protestar per les agressions policials durant l'1 d'octubre. En una mobilització convocada per la Taula per la Democràcia, han començat a les sis de la tarda i s'han convertit en les manifestacions simultànies més massives fetes mai fins ara.

A Barcelona, a la plaça Universitat els concentrats omplien l'espai una hora i mitja abans de la convocatòria. I a les sis, quan havia de començar, la plaça i tots els carrers que hi conflueixen eren completament plens.

L'ambient ha sigut festiu i s'ha llegit el manifest de l'aturada de país. Firmat per 60 entitats, el manifest condemna la violència, aposta pel diàleg polítics i exigeix la retirada dels cossos de seguretat de Catalunya.

S'hi han vist banderes diverses i variades: moltes estelades, però també banderes republicanes i espanyoles.

La majoria d'assistents eren estudiants, però també famílies i gent més gran que han vingut, també, de fora de Barcelona. La Guàrdia Urbana ha quantificat en 700.000 les persones que han participat a les concentracions a Barcelona.

 

 

 

En un altre punt de la ciutat, milers de persones s'han manifestat també al passeig de Gràcia de Barcelona contra l'actuació policial de l'1-O, en una mobilització impulsada pels sindicats CGT, Intersindical CSC, COS i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) amb motiu de la vaga general que han convocat per aquest dimarts.

La manifestació ha arrencat sobre les 18:10 des de la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer Provença, encapçalada per una pancarta amb el lema: "Contra la repressió i en defensa de les llibertats".
 

 

A Tarragona la concentració s'ha fet a la plaça de la Font. Plena a vessar els participants han fet un silenci absolut, com havia demanat Òmnium Cultural, per mostrar com el poble està dolgut per les càrregues policials de l'1-O. Després, el participants, uns 35.000, han caminat fins a la plaça Imperial Tarraco on s'ha llegit el manifest.

 

 

A Lleida, en una de les manifestacions més multitudinàries vistes mai fins ara a la ciutat, els concentrats han omplert la plaça Ricard Vinyes on els Mossos i els Bombers han demanat màxima serenitat. Els concentrats han recorregut alguns carrers de Lleida fins a la subdelegació del govern espanyol. S'ha llegit un manifest i s'han fet uns minuts de silenci amb les mans enlaire.

 

A Girona, es calcula que 60.000 persones han omplert la plaça de Catalunya i el passeig al llarg de tots els pont que travessen el riu. Una tractorada hi ha accedit des dels diversos accessos a la ciutat. La concentració transcorre amb un ambient festiu.

Les concentracions festives i pacífiques s'han repetit per totes les ciutats de Catalunya:

 

Berga

 

Badalona

 

Manresa

 

 

Sabadell

Gelida

 

Bisbal d'Empordà

 

 

Viladecans

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut