Manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona (ACN)
Manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona (ACN)

Manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona a dos dies de la Diada

RedaccióActualitzat

Una manifestació per la unitat d'Espanya ha recorregut els carrers de Barcelonal. Unes 2.000 persones s'ha concentrat a l'avinguda Paral·lel, segons la Guàrdia Urbana.

Era una marxa convocada per una persona, José Manuel Opazo - empresari i ex-guàrdia civil -, però que ha rebut el suport de diverses associacions i moviments, com Convivencia Cívica Catalana, Tabarnia, el partit d'ultradreta Vox o l'organitzazió d'extrema dreta Somatemps, entre d'altres.

A la manifestació hi ha hagut molta presència de banderes d'Espanya, algunes senyeres, algun emblema de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i pancartes en contra de TV3 i els Mossos. També s'han sentit molts lemes en contra del president espanyol, Pedro Sánchez:

 

 

 

 

Tot i que entre els organitzadors hi havia grups d'extrema dreta, s'han pogut veure poca simbologia d'aquest tipus. Els mateixos organitzadors s'han encarregat d'evitar aquests símbols.

Alguns individus sí que han fet gestos feixistes, com alçar la mà, però l'organització també han identificat aquestes persones i ha assegurat que s'havien infiltrat i no formaven part de la marxa a favor de la unitat d'Espanya.

El PP s'ha desmarcat de la convocatòria:


José Manuel Opazo és la persona que va escriure una carta a un diari de Zuric per queixar-se que Swiss Air havia fet servir el català en un vol. El president Quim Torra en va fer llavors, el 2012, un article titulat "La llengua i les bèsties" en què el qualificava de bèstia i que va aixecar polèmica durant la investidura.

Insults als Mossos i algun incident

A la manifestació s'ha vist un un gran desplegament de Mossos d'Esquadra. Alguns han rebut insults dels assistents.

Durant la manifestació hi ha hagut algun petit incident. En un moment donat, un manifestant s'han encarat amb un fotògraf que feia una fotografia a un jove que increpava els Mossos d'Esquadra. Els agents els han separat i la discussió no ha anat a més.

 

 

Abans d'aquesta manifestació hi ha hagut una concentració antifeixista d'unes 150 persones. Convocades per la Plataforma Antifeixista Unitat contra el Racisme i el Feixisme, denuncien que la manifestació del Paral·lel té la presència de membres de partits ultres com Democracia Nacional.

S'hi han pogut llegir missatges com "Prou agressions neonazis" o "Per la convivència en la diversitat".

 

 

Les dues manfiestacions s'han trobat al carrer Sepúlveda. Hi ha hagut crtis i insults, però un cordó dels mossos ha eviat qualsevol incident.


ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut