Manresa

Manifestació ultra a Manresa amb moments de tensió

RedaccióActualitzat

Manifestació per la unitat d'Espanya a Manresa aquest diumenge al migdia. Unes 400 persones han marxat des de la plaça d'Espanya fins a la caserna de la Guàrdia Civil, convocats per la germandat Hermanos Cruzados, amb el suport de Democracia Nacional i la plataforma Somatemps.

Durant la manifestació, s'han sentit crits de "Catalunya és Espanya" o "Puigdemont, a la presó". No hi ha hagut incidents, però hi ha hagut alguns moments de tensió. El primer, quan un veí ha mostrat un full demanant llibertat per als empresonats. L'altre, quan han passat davant d'una concentració antifeixista que s'havia convocat una hora abans. Els dos grups s'han escridassat separats per una forta presència policial.

Divendres, la conselleria d'Interior, controlada ara pel govern espanyol amb l'article 155, va donar llum verda a la concentració argumentant que és un "dret constitucional". L'Ajuntament, però, va anunciar que prohibia la marxa pels acords de govern que declaren la ciutat antifeixista i va dir que els organitzadors serien multats si feien la "marxa patriòtica" a la ciutat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut