Vista aèria de la manifestació per la unitat d'Espanya convocada per Espanya i Catalans (Reuters)
Vista aèria de la manifestació per la unitat d'Espanya convocada per Espanya i Catalans (Reuters)
Barcelona

10.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, es manifesten a Barcelona el 12-O

RedaccióActualitzat

Com cada 12 d'octubre, la plaça Catalunya ha estat el punt on ha culminat la manifestació a favor de la unitat d'Espanya convocada per l'entitat Espanya i Catalans i que ha comptat amb el suport de Societat Civil Catalana i altres entitats com Catalunya Suma, Españoles de a Pie, Convivència Cívica Catalana i Somatemps.

Segons dades de la Guàrdia Urbana, unes 10.000 persones han participat a la manifestació; una xifra sensiblement inferior a la de la manifestació del 12 d'octubre del 2018, quan hi va haver 65.000 participants.

La manifestació, sota el lema "Per la Hispanitat, Catalunya suma", ha començat a les 11 del matí a la confluència de Passeig de Gràcia amb el carrer Provença i ha arribat abans del migdia a l'escenari de la plaça Catalunya, on s'ha fet l'acte final, conduït per la periodista Cristina Seguí i el director general de Joventut de la Comunitat de Madrid, Pedro García Aguado.

 

A la capçalera de la manifestació, dirigents de Ciutadans com Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa, José Manuel Villegas i Lorena Roldán i la candidata del PP a Barcelona el 10N, Cayetana Álvarez de Toledo, i el president, Alejandro Fernández, Josep Bou o el diputat de Vox Ignacio Garriga. Com en d'altres ocasions, els socialistes no han participat a la manifestació, tot i que sí que han anunciat la seva presència als actes oficials.

 

Els participants en la marxa portaven nombroses banderes espanyoles, i també hi ha hagut alguna senyera i banderes europees, a més de pancartes amb lemes com "UE: només els feixistes donen suport als colpistes", "Catalunya som tots" o "Spain no surrender". Durant el recorregut s'han cridat consignes a favor d'Espanya, i amb alguns crits puntuals de "Puigdemont a prisión".

A l'escenari de plaça Catalunya, un capgròs amb la imatge del president Carles Puigdemont ha aparegut en diversos moments de l'acte i ha rebut improperis per part del públic congregat a la part central de la plaça Catalunya:

 


 


La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha volgut "subratllar la continuïtat espanyola davant qualsevol intent d'acabar amb la llibertat i la igualtat i la condició de ciutadans lliures i iguals davant la llei" i ha demanat "posar dret un constitucionalisme actiu i militant."

 

Abans de la manifestació, el president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha llançat una advertència a l'independentisme davant la resposta a la sentència del procés i ha augurat una "setmana molt complicada":

"Si anem a un escenari de desbordament i insurrecció, tornarem a plantar cara, tornarem a estar al carrer i tornarem a mobilitzar-nos per defensar l'estat de dret i la convivència a Catalunya."

"No podem tornar als escenaris de tardor del 2017. No necessitem tsunamis, ni insurreccions. Necessitem refer aquest país entre tots", ha recalcat.

 

Ignacio Garriga, diputat al Congrés per Vox, ha exigit a Pedro Sánchez "mesures contundents per frenar l'estat absolut de rebel·lia" de la Generalitat, que ha concretat amb la detenció del president Quim Torra i la suspensió de l'autonomia:

"El que cal fer és detenir Torra, posar-ho a disposició judicial, suspendre l'autonomia catalana i procedir de mica en mica a recuperar les competències en educació."


Coincidint amb el 12 d'octubre, un grup de persones han penjat una gran bandera espanyola al cim del Montcabrer, al Maresme:

 

 

 

ARXIVAT A:
12-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut