Manifestació en suport a Open Arms pel dret a rescatar: "Abans presos que còmplices"
Assistents a la manifestació d'Open Arms a Barcelona (EFE)

Manifestació en suport a Open Arms pel dret a rescatar: "Abans presos que còmplices"

Els manifestants han protestat per la criminalització i la persecució de les organitzacions que lluiten per salvar vides al Mediterrani

RedaccióActualitzat

Organitzacions com Greeenpeace, Amnistia Internacional o Stop Mare Mortum han participat en la manifestació en suport d'Open Arms d'aquest dissabte a Barcelona. Hi han assistit unes 500 persones i ha acabat amb la lectura d'un manifest davant del Port Vell.


La marxa ha començat a les sis de la tarda davant del consolat d'Itàlia a Barcelona perquè Itàlia ha endurit la seva política sobre refugiats. A més, aquest és el país on es va detenir la capitana del vaixell de salvament de l'ONG alemanya Sea Watch, Carola Rackete, després de rescatar 43 persones que es trobaven a la deriva, i que s'ha convertit en un símbol de la lluita de les organitzacions humanitàries.

Els convocants han denunciat la "vulneració dels drets humans" per part dels països europeus que dificulten les tasques de rescat dels refugiats.


Alguns dels manifestants han portat una llanxa plena de salvavides i ninots amb caretes de Matteo Salvini, Pedro Sánchez, Emmanuel Macron i Donald Trump, així com banderes de la Unió Europea tacades de sang.

 

 

 

A principis de juliol, la Direcció General de la Marina Mercant espanyola va advertir Open Arms que si rescata migrants a la deriva al Mediterrani central pot ser sancionada amb multes de prop d'un milió d'euros.  

El coordinador d'operacions d'Open Arms, Gerard Canals, ha explicat a Europa Press que se senten atacats i que la retirada sistemàtica dels seus vaixells "valdrà vides".

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut