Manifestacions en contra i a favor de la immersió i l'escola catalana a Barcelona
Manifestacions en contra i a favor de la immersió i l'escola catalana a Barcelona
Barcelona

Manifestacions en contra i a favor de la immersió i l'escola catalana a Barcelona

La manifestació que denuncia adoctrinament a les aules havia d'arribar a la plaça Sant Jaume, però finalment no ho fa per evitar coincidir amb els concentrats a favor de l'escola catalana

RedaccióActualitzat

Manifestació pel centre de Barcelona aquest diumenge contra la immersió lingüística a l'escola pública catalana, a la qual els manifestants acusen d'adoctrinament. Ha estat convocada per l'associació Hablamos Español, creada fa poc més d'un any per reivindicar l'ús del castellà a l'administració pública i a les escoles.

En la marxa, que ha arrencat a la plaça Universitat, han exigit que es pugui escollir lliurement la llengua vehicular a l'escola, amb el lema "Contra la imposició lingüística i l'adoctrinament: llibertat".


A la manifestació hi han participat unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana.

La marxa ha rebut el suport d'una vintena d'entitats com Convivència Cívica Catalana o els moviments d'extrema dreta Somatemps o Los de Artós.

Tenien previst acabar el recorregut a la plaça de Sant Jaume, on havien de llegir el manifest, però no ha estat així, ja que han desmuntat l'escenari.

Gloria Lago, presidenta de l'associació Hablamos Español, ha assegurat que a Catalunya es vulneren els drets lingüístics dels hispanoparlants:

" A Catalunya i a d'altres llocs d'Espanya es vulneren els drets lingüístics dels hispanoparlants. Volem que es pugui escollir la llengua en l'ensenyament, volem que en els serveis oficials s'utilitzin les dues llengües i que no hi hagi barreres lingüístiques. I que no hi hagi adoctrinament a les aules com passa a Catalunya."

En relació a la contramanifestació convocada pels CDR, Lago ha assegurat que estan molt enfadats per no poder accedir a la plaça Sant Jaume i assegura que denunciaran els fets ja que, assegura, "els han permès fer una contramanifestació sense permís":

"No ens deixen entrar a la plaça perquè han permès que els independentistes, que no tenien permís, l'hagin envaït durant tota la nit i tot el matí, i ha arribat un moment en què ja no podíem entrar. Ens han tallat el pas. He intentat posar un micròfon a prop per avisar la gent, que està molt enfadada. I ara també estem veient que se'ls ha permès fer una contramanifestació. Per descomptat, això ho denunciarem."

Mobilització a Sant Jaume per defensar l'escola catalana

A la plaça hi ha des de fa uns dies una Acampada per la Llibertat. Fins aquest diumenge hi havia una desena de persones, però al matí la plaça s'ha anat omplint per la crida que han fet els CDR per contrarestar l'altra mobilització i defensar l'escola catalana.

 

Aquest matí de diumenge s'hi han concentrat unes 1.500 persones segons les primeres dades. Els acampats han assegurat que és "una manifestació del poble per defensar el català i l'escola catalana".

 

Cap a les 13.00, totes dues manifestacions han coincidit a Via Laietana i s'han increpat mútuament separades per un cordó policial.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut