Mataró

Manifestació dels treballadors de Delphy i de l'antiga Procter&Gamble

L'antiga factoria de Procter&Gamble de Mataró va passar al desembre a mans d'un grup inversor i els propietaris de Delphi han anunciat que tanquen la fàbrica el mes d'octubre

RedaccióActualitzat
Els treballadors de Delphi, a Sant Cugat del Vallès, i els del grup Procter&Gamble, de Mataró, s'han manifestat aquest matí en protesta per la situació que travessen les dues factories.

La plantilla de l'empresa de detergents i ambientadors que Procter&Gamble tenia a Mataró es manifesten en protestar per la lentitud de les negociacions amb el nou propietari de l'empresa: el grup inversor PHI Industrial Acquisitions. Aquest grup va adquirir la factoria de Mataró el desembre del 2015. Des de llavors, els 300 treballadors de la fàbrica no saben si es faran acomiadaments o si es mantindran les condicions de treball actuals.

Pla de reindustrialització per a Delphi

A dos quarts d'una han estat els treballadors de l'empresa de components de l'automòbil Delphi Diesel Systems de Sant Cugat del Vallès els que s'han manifestat en protesta pel tancament de la factoria. La plantilla de Delphi exigeix un pla de reindustrialització per a la planta.

En l'última reunió, l'empresa va anunciar que avançava el tancament de l'empresa al mes d'octubre. El comitè exigeix que s'ampliï el període de consultes mentre no i hi hagi una concreció d'un pla de reindustrialització que garanteixi tant l'activitat industrial com els llocs de treball. Hi ha negociacions obertes amb un nou grup inversor que permetrien salvar uns 200 llocs de treball dels 540 que té actualment la planta de Sant Cugat .

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut