Els ciutadans d'origen xinès se senten discriminats pels bancs que bloquegen els seus comptes

Manifestació de xinesos per reclamar al BBVA el desbloqueig dels seus comptes

El banc nega que hi hagi discriminació i diu que es limita a aplicar la Llei de Prevenció de Blanqueig de Capitals

Actualitzat

Prop d'un miler de ciutadans d'origen xinès s'han manifestat aquest divendres davant la seu de la Fundació BBVA a Madrid per protestar pel bloqueig dels seus comptes bancaris.

La Llei de Prevenció de Blanqueig de Capitals obliga els bancs a tenir al dia totes les dades financeres del seu clients, com són el DNI o la nòmina. En cas que els clients no aportin la documentació, la llei permet als bancs retenir els seus diners en cas que això no sigui possible.

Els manifestants denuncien que els bancs estan impedint l'accés a aquests ciutadans als diners dipositats en les entitats bancàries per motius racistes. Consideren que el filtre que aplica l'entitat bancària al demanar-los la informació és estrictament el de pertànyer a la comunitat xinesa.

El BBVA ha rebutjat de manera rotunda qualsevol forma de discriminació en l'accés dels seus clients a qualsevol producte o serveis del banc. El seu portaveu, Álvaro Calleja, ha assegurat que en els darrers dies l'entitat ha desbloquejat nombrosos comptes "a molt bon ritme".

L'entitat ha assegurat que ha notificat a tots els seus clients la petició de documentació necessària, els ha donat "un termini raonable" i està contactant amb tots aquells que no han presentat els documents.

Per la seva banda, el portaveu de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José Luis Martínez Campuzano, ha explicat que la Llei de prevenció de blanqueig de capitals imposa als bancs una sèrie de requisits de vigilància i control de tots els seus clients per evitar que es pugui utilitzar el sistema financer per blanquejar diners procedents d'activitats delictives.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut