Manifestació de dones en pantaló curt al Marroc contra el discurs extremista
Moment de la manifestació, amb dones i homes vestits de curt (EFE)

Manifestació de dones amb pantalons curts al Marroc contra el discurs extremista

Desenes de marroquines surten a Casablanca en solidaritat amb unes turistes belgues que van ser amenaçades de mort perquè anaven amb les cames descobertes

RedaccióActualitzat

Desenes de marroquines han sortit aquest cap de setmana a manifestar-se amb pantalons curts a Casablanca en solidaritat amb unes voluntàries belgues que van ser amenaçades de mort perquè anaven amb les cames descobertes.

Un grup de 37 turistes i voluntaris de nacionalitat belga, d'entre 15 i 27 anys, van aparèixer la setmana passada en un vídeo gravat mentre participaven, amb activistes d'associacions marroquines, en la restauració d'una carretera al sud del país.

En reacció al vídeo, un professor de primària del Marroc va incitar a decapitar-les a través de Facebook, com una "lliçó" per a les dones que no vesteixen, en la seva opinió, de forma adequada. El professor va ser detingut i acusat d'apologia del terrorisme.

També un diputat del partit islamista Justícia i Desenvolupament va criticar les dones belgues per la forma de vestir i després va retirar el seu comentari i va demanar disculpes.

La manifestació de suport a aquestes noies s'ha fet sota el lema "Yes we short". El promotor de la iniciativa, l'advocat Mourad Elajouti, explica a EFE que la marxa té com a objectiu enviar un missatge a qui "vol imposar un pensament únic i extrem". Assegura que el Marroc "és un país de tolerància i convivència".

Dones, i també homes, de diferents edats han anat vestits amb pantalons i vestits curts, mentre cridaven lemes com: "ens vestim com volem", o "túnica o short, no és cosa vostra".

"Hem constatat que tant se val el que portem de roba, perquè sempre ens molesten", diu a EFE la Safa, una jove de 18 anys que s'ha manifestat amb la seva mare. Totes dues anaven vestides amb pantalons curts.

ARXIVAT A:
Masclisme
Anar al contingut