Barcelona

Manifestació contra la utilització política de l'escola catalana

Amb el lema ''Deixeu l'educació en pau'', la comunitat educativa mostra suport als professors ''assenyalats'' després de l'1-O

RedaccióActualitzat

La comunitat educativa s'ha manifestat aquest migdia a Barcelona per rebutjar les crítiques d'adoctrinament a les aules que han rebut després de l'1 d'octubre.

Convocats pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), centenars de persones han sortit al carrer per protestar contra ''la repressió'' que consideren que viuen els docents els darrers mesos. En concret, han fet referència a la denúncia sobre 9 professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i 8 professors més de la Seu d'Urgell per suposats delictes d'odi i adoctrinament.

 

Els mestres demanen que es respecti la llibertat de càtedra i que es pugui educar "amb llibertat" i s'acabin les acusacions d'adoctrinament contra els mestres. Les famílies i alumnes reclamen que es respecti la llibertat d'expressió.

A la manifestació hi han participat tots els sindicats i les associacions de pares i mares. Tots han coincidit que, en aquests moments, hi ha por entre els mestres i, fins i tot, autocensura. Ho explica Pere Forga, de la USOC:

"Hi ha professorat que té por, hi ha professorat que sent una mena de "a veure com explico això  no sigui que... la veritat és que hi ha una certa prevenció de dir jo no em poso aqui"

Carme Roca, portaveu de Som Escola, ha demanat al nou conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, que faci alguna cosa amb els més de 500 docents que tenen una situació compromesa perquè han estat acusats d'adoctrinament.

"Demanem que el departament doni suport a aquests docents. I per altra banda demanem que qui cregui que s'estan vulnerant els seus drets que utilitzi els mecanismes que ja estan establerts dins del sistema".

 

ARXIVAT A:
Educació Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut