Barcelona

Manifestació a Barcelona per demanar que s'obrin les fronteres als refugiats

RedaccióActualitzat

Manifestació aquest diumenge a la tarda a Barcelona, amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, que se celebra dilluns.

La marxa, convocada per la plataforma Stop Mare Mortum, ha començat a les 6 de la tarda, a la plaça Universitat de Barcelona, amb el lema "Obriu fronteres, volem acollir".

La protesta, que tenia el suport d'un centenar d'entitats i d'alguns sindicats i partits polítics, volia reclamar polítiques d'acollida de refugiats. Creuen que la xifra de 418 nous refugiats que han d'arribar a Espanya els pròxims mesos és clarament insuficient.

La principal demanda és l'obertura de vies segures per al desplaçament dels refugiats. Es calcula que només en dos anys i mig unes 10.000 persones han mort ofegades al mar Mediterrani. Des de principi d'any, ja n'han mort unes 3.000.

 

 

Els manifestants també han demanat l'eliminació de l'acord de deportació de refugiats entre la Unió Europea i Turquia i l'aplicació dels tractats internacionals d'asil i de drets humans.

Durant la marxa s'han sentit crits com "obriu les fronteres" o "cap persona és il·legal".

La manifestació, amb un recorregut llarg i en ziga-zaga, ha acabat a la cruïlla de passeig de Sant Joan i Travessera de Gràcia, davant de l'ficina d'estrangeria, amb la lectura d'un manifest i una actuació musical.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut