Barcelona

Manifest per exigir al Parlament que proclami la república catalana independent

Diversos intel·lectuals i acadèmics publiquen un manifest en què exigeixen al Parlament que proclami la república catalana independent 48 hores després de fer-se públic el resultat definitiu de l'1-O

RedaccióActualitzat

Diversos intel·lectuals i acadèmics catalans, entre els quals hi ha Elisenda Paluzie, han publicat un manifest en què exigeixen al Parlament que proclami la república catalana independent 48 hores després que es faci públic el resultat definitiu del referèndum.

"Els sotasignants exigim que el Parlament de Catalunya proclami la república catalana independent en els terminis que marca la llei, tal com va afirmar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el dia 1 d'octubre a la nit, això és, 48 hores després de la proclamació del resultat definitiu. La comunitat internacional només reaccionarà si el Parlament i el govern compleixen els seus compromisos".

Pels signants, que han condemnen la "repressió violenta dels drets fonamentals per part de les forces policials comandades per l'Estat espanyol", consideren que amb l'Estat només es pot dialogar després d'haver proclamat la república catalana:

"L'única negociació possible amb l'Estat espanyol és posterior a la proclamació de la República Catalana i només en relació amb el reconeixement de la República Catalana independent".

Aquest manifest el donen a conèixer a través de la web Proclamació.cat, un domini en què els ciutadans també poden signar per donar suport a la seva demanda.

Fins ara, més de 40.000 persones ja han signat, entre els quals Núria de Gispert, Antoni Castellà, Ramon Tremosa, Òscar Dalmau, Roger Mas, Anna Sahun, Ada Parellada, Màrius Serra, Xavier Sala i Martín, Bernat Dedéu, Jordi Graupera, Màrius Serra i Quim Torra.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut