El manifest feminista contra els plantejaments de Vox s'ha presentat a Madrid (EFE)
El manifest feminista contra els plantejaments de Vox s'ha presentat a Madrid (EFE)
Madrid

Manifest feminista contra els partits que vulguin negociar amb els drets de les dones

Responen contra les propostes de Vox amb mobilitzacions i es plantegen demanar-ne la il·legalització per atacar el principi d'igualtat

Actualitzat

El moviment feminista ja ha respost a les polèmiques propostes de Vox, organitzant un front comú. Amb el lema "Ni un pas enrere", han anunciat mobilitzacions constants per protestar contra els partits polítics que vulguin negociar amb els drets de les dones. I es plantegen demanar-ne la il·legalització.

Aquest dimecres han presentat, a Madrid, un manifest firmat per més d'un centenar d'associacions feministes contra la derogació de la llei de violència de gènere, una mesura que qualifiquen d'intolerable i que Vox exigeix per donar suport al govern a Andalusia de PP i Ciutadans. Yolanda Besteiro, presidenta de la Federació Estatal Dones Progressistes:

"Que permetin que s'utilitzin com a moneda de canvi per negociar un govern els drets de les dones, per a nosaltres, el sol fet que aquesta qüestió es posi com a condició per asseure's a negociar, ja hauria de ser suficient per no anar a negociar en aquesta taula."

Es plantegen demanar la il·legalització del partit d'extrema dreta per atacar principis com els de la igualtat i anuncien mobilitzacions continuades a tot l'Estat.

Denuncien que la ultradreta vulgui tornar als temps de la dictadura i una activista històrica com Ana María Pérez del Campo no ho pensa acceptar.

"Són clarament la demostració de voler retrotraure aquest país a 40 anys de dictadura, que algunes ho vam suportar, ho vam patir, però vam lluitar!"

 

Yolanda Besteiro i Ana María Pérez del Campo, a l'acte de presentació del manifest feminista a Madrid (EFE)

A Catalunya, la Xarxa Feminista ha convocat el 15 de gener una concentració sota el lema "Els nostres drets no es negocien ni a Andalusia, ni enlloc", com ha explicat a Catalunya Ràdio Àsia Selma, membre del col·lectiu.

"Ara mateix estem en un moment social en què els nostres drets s'estan posant en qüestió, i en perill. A veure quins pactes es fan, quines polítiques antifeministes es porten a terme... i això tindrà conseqüències en totes nosaltres. Per tant, s'haurà de sortir al carrer més que mai."

El calendari de mobilitzacions s'anirà omplint a tot l'Estat.

ARXIVAT A:
VoxFeminismeExtrema dretaDrets humansIgualtat de gènere
Anar al contingut