El sol es pon a Nova York amb els edificis de Midtown a les fosques a causa de l'apagada (Reuters)
El sol es pon a Nova York amb els edificis de Midtown a les fosques a causa de l'apagada (Reuters)
Nova York

Manhattan, 4 hores d'apagada: milers d'atrapats a metro i ascensors, i teatres tancats

72.000 usuaris de la zona oest de Manhattan es queden sense electricitat durant més de quatre hores i els carrers a les fosques mostren una imatge poc habitual de la ciutat

RedaccióActualitzat

La ciutat de Nova York ha viscut aquesta matinada una apagada elèctrica de gairebé cinc hores que ha deixat sense llum una part de Midtown, inclosos punts tan emblemàtics de la ciutat com Manhattan Square i Times Square.

El tall elèctric ha afectat uns 72.000 usuaris de la xarxa de la zona oest de Manhattan i ha obligat a interrompre el servei de metro. També ha deixat gent atrapada en ascensors i s'han hagut de suspendre molts dels espectacles teatrals de Broadway.


L'apagada ha començat passades les vuit del vespre, una hora amb molt de moviment de persones a la part central de l'illa de Manhattan. Nombroses persones s'han quedat atrapades en ascensors dels gratacels de la ciutat, els semàfors no funcionaven i el metro ha estat interromput durant força estona.

 

El departament de Bombers ha dit que la caiguda elèctrica afectava una zona compresa entre l'oest del carrer 40 i la 72 i des de la Cinquena Avinguda fins al riu Hudson.

 


La xarxa s'ha omplert de vídeos de persones que mostraven una imatge gens habitual dels carrers de Manhattan:

 


Les botigues de la zona afectada han tancat i s'han anul·lat nombrosos espectacles, incloent-hi el que presentava la cantant Jennifer López al Madison Square Garden. Aquest és el moment que l'espectacle queda completament a les fosques:

 


Però potser la imatge més sorprenent és la de Times Square sense els rètols lluminosos habituals.

 

La companyia elèctria Con Edison va informar en un primer moment que l'apagada afectava 42.000 clients, però poc després va pujar la xifra d'afectats a 72.000 de la zona oest de Manhattan. De moment no s'ha precisat la causa exacta de l'incident, però se sap que un transformador situat al carrer 64 ha tingut una sobrecàrrega.

A molts carrers, els únics punts de llum eren les sirenes dels vehicles d'emergència:

 



Es dona la circumstància que aquesta apagada ha passat en la mateixa data que la gran apagada que va afectar Manhattan l'any 1977, quan gairebé tota la ciutat va quedar a les fosques.

Aquest 13 de juliol ha estat una jornada de calor intensa a la ciutat, amb valors que han superat els 30 graus i amb una forta sensació de xafogor que ha fet disparat el consum elèctric per l'ús d'aparells d'aire condicionat.

El subministrament elèctric s'ha restablert a dos quarts de sis del matí, hora catalana. Aquesta ha estat la reacció dels vianants en el moment què els llums i els semàfors de la ciutat que mai dorm han tornat a funcionar:

 

 


 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut