Pla mitjà de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, i el director de Cases de la Música, Dani Castellano. Imatge del 2…
Pla mitjà de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, i el director de Cases de la Música, Dani Castellano. Imatge del 23 de juny del 2020. (Horitzontal)

Manel, Sopa de Cabra, Els Pets i Miki Nuñez, alguns dels artistes del nou festival Vibra de Manresa

Actualitzat

ACN Manresa.-Manresa vol lluitar contra l'aturada de la cultura per la covid-19. Per això, l'Ajuntament i Cases de la Música han ideat un nou festival amb artistes de renom per a les nits d'estiu. Manel, Sopa de Cabra, Els Pets i Miki Nuñez són alguns dels artistes que actuaran al certamen, que completa el seu cartell amb l'Orquestra Di-Versiones, Doctor Prats i Roba Estesa. Un total de set concerts, que tindran lloc del 10 de juliol a l'1 d'agost, al pàrquing del Palau Firal. Per fer-lo possible, el director de Cases de la Música, Dani Castellano, ha explicat que tots, artistes i productors, han hagut de posar de la seva part, ja que l'aforament és limitat (com a màxim de 800 persones) i el preu de les entrades oscil¿la entre els 15 i 30 euros.

Els concerts es faran a l'aire lliure i seguint totes les mesures sanitàries i de seguretat al pàrquing del Palau Firal, un espai amb 6.800 metres quadrats. En aquest sentit, la capacitat màxima serà de 800 persones, el públic estarà assegut i caldrà portar mascareta quan s'accedeixi i per circular pel recinte. Com a màxim es podran adquirir 10 entrades juntes, i això garantirà que es puguin fer grups de 10 cadires sense necessitat de mantenir la distància entre elles. Hi haurà servei de bar, però no hi haurà taquilles i, per tant, les entrades s'hauran de comprar, a partir d'aquest divendres, via on-line. El director de Cases de la Música, Dani Castellano, ha explicat que, amb totes aquestes mesures de seguretat, el que es vol és que la gent perdi la por a assistir a un concert o un festival musical, i ha subratllat la importància que així sigui per tal de garantir la subsistència del sector cultural, molt tocat per la covid-19. Pel que fa a les dates, Miki Nuñez serà l'encarregat d'arrancar el festival el proper 10 de juliol. L'endemà, 11 de juliol, serà el torn dels Manel amb el seu darrer treball 'Per la Bona Gent'. Divendres 17 de juliol actuarà l'Orquestra Di-Versiones i l'endemà Doctor Prats. El tercer cap de setmana de juliol, actuaran Els Pets (24 de juliol) i Roba Estesa (25 de juliol). El cicle s'acabarà el dissabte 1 d'agost amb el concert de Sopa de Cabra. Els concerts s'acabaran tots a dos quarts de 12 de la nit. La voluntat, segons han explicat des de l'Ajuntament de Manresa i Cases de la Música, és que el certamen tingui continuïtat. "Jo crec que Manresa té capacitat per acollir un festival de primera línia a l'estiu i seria bo que ho fes", ha assegurat Castellano.

Anar al contingut