Escultura de sorra, feta per l'artista Sudarshan Pattnaik, desitjant una ràpida millora a Mandela. (Foto: Reuters)
Escultura de sorra, feta per l'artista Sudarshan Pattnaik, desitjant una ràpida millora a Mandela. (Foto: Reuters)
Johannesburg

Mandela "respon millor al tractament" mèdic tot i que el president de Sud-àfrica demana continuar pregant per ell

El president del país, Jacob Zuma, ha explicat que el Premi Nobel de la Pau "està responent millor al tractament des d'aquest matí" i ha agraït les mostres de suport rebudes des d'arreu del món.

RedaccióActualitzat
El premi Nobel de la Pau sud-africà Nelson Mandela, hospitalitzat des de dissabte passat a causa d'una recaiguda de la infecció pulmonar que pateix, està millorant el seu estat de salut gràcies al tractament mèdic que rep, segons ha explicat el president del país, Jacob Zuma.

En un comunicat difós aquest dimecres per la presidència de Sud-àfrica, Zuma escriu: "M'alegra informar que 'Madiba' [sobrenom afectuós amb què es coneix Mandela] està responent millor al tractament des d'aquest matí". Després de les dificultats viscudes per l'expresident del país durant els darrers dies, Zuma assegura que estan "molt contents amb el progrés que està fent ara".

El cap de l'executiu sud-africà ha agraït les mostres de suport a Mandela rebudes des d'arreu del món: "comprenem i apreciem l'interès global per aquesta icona mundial". El govern fa una crida "als sud-africans i a la comunitat internacional que segueixin tenint al president Mandela i l'equip mèdic en els seus pensaments i pregàries".

Precisament aquest dimecres fa 49 anys de la sentència a cadena perpètua a Mandela, al final del judici de Rivònia.
Anar al contingut