Nelson Mandela, en una imatge recent (Foto: EFE)
Nelson Mandela, en una imatge recent (Foto: EFE)
Pretoria

Mandela abandona l'hospital i rebrà tractament a casa

L'exmandatari haurà de rebre tractament en el seu domicili de Johannesburg "fins que es recuperi totalment". Mandela va ser ingressat el 8 de desembre i ha estat tractat d'una infecció en un pulmó i de càlculs biliars.

RedaccióActualitzat
L'expresident de Sud-àfrica Nelson Mandela ha estat donat d'alta de l'hospital en el qual es trobava a Pretòria després d'estar diverses setmanes afectat de diferents molèsties, segons ha informat el Govern sud-africà en un comunicat.

L'exmandatari haurà de rebre tractament en el seu domicili de  Johannesburg "fins que es recuperi totalment", segons ha explicat l'executiu sud-africà en la nota, recollida per la cadena britànica  BBC.

Mandela va ser ingressat el passat 8 de desembre i ha estat tractat d'una infecció en un pulmó i de càlculs biliars.

El Govern del president sud-africà, Jacob Zuma, ha intentat mantenir en secret l'estat de salut de l'exmandatari i ha publicat informació falsa en aquestes setmanes.

Zuma va visitar ahir a Mandela amb motiu del dia de Nadal i el va veure "animat" i "feliç", segons una nota de la presidència.

Sud-àfrica està pendent de la salut del seu expresident, de 94 anys, ja que segueix i han estat un dels símbols del país. Mandela va ser el primer president negre que va arribar al poder després del final del sistema polític de l'apartheid --que separava als negres dels blancs-- i que es va ensorrar en la dècada de 1990.
Anar al contingut